Прокуратурата разследва полицая, който простреля вчера криминалнопроявен мъж в Дупница

25 юли 2017 | 18:12
0 коментара
Прокуратурата разследва полицая, който простреля вчера криминалнопроявен мъж в Дупница

Районна прокуратура – Дупница образува досъдебно производство срещу полицейски служител от Районното управление за причиняване на средна телесна повреда при изпълнение на службата.

Както E79news писа около 15.30 часа вчера полицейски служител отДупница посетил адрес в града, на ул. „Саморанско шосе“, за връчване на призовка. Излезлият от дома - криминално проявеният С. М., нападал служителя на реда, като извадил нож и започнал да го размахва. Полицаят извадил служебният си пистолет, произвел предупредителен изстрел във въздуха, след което стрелял в краката на М.

Куршумът преминал през меките тъкани на дясното му бедро и се забил в лявата подбедрица на мъжа, причинявайки средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен ляв крайник. На пострадалия С. М. била оказана спешна медицинска помощ, след което той бил транспортиран във ВМА-София.

В хода на образуваното от РП-Дупница досъдебно производство са извършени всички възможни първоначални следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, взети кръвни проби за наличие на алкохол и наркотични вещества от участващите в инцидента. Полицейският служител е предал доброволно служебния си пистолет за назначаване на експертиза.

Разследването на случая се извършва от следовател при Окръжна прокуратура – Кюстендил под надзора на Районната прокуратура в Дупница.


Добавете Вашия коментар!