Прогноза за времето на 19 август

19 Август 2020 | 07:22
0 коментара
Общество

Днес облачността ще е променлива, често значителна и на много места от запад на изток ще превали.

Жълт предупредителен код е обявен за силни бури и валежи в Северозападна България. Той е в сила за София-град, София-област, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над източните райони през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 24° – 26° в северозападните райони от страната до 30° – 32° на изток.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието

ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но до полунощ ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток, след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са 26° - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Преди обяд над масивите от Западна, а след обяд и над Централна България

облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 13°.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP