Проф. Георги Близнашки в Благоевград: ДКЕВР ще предизвиква нови вълни на обществено недоволство

28 Август 2014 | 15:57
0 коментара
Общество

ДКЕВР ще бъде една институция, която занапред, каквото и да направи, ще предизвиква нови вълни на обществено недоволство. Това заяви пред журналисти в Благоевград министър-председателят проф. Георги Близнашки, по повод отказа на членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да подадат оставка.

Министър-председателят заяви, че обществото отдавна е снело своето доверие и този състав на Комисията носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката.

„Би било добър знак за обществото, ако се бяха оттеглили. Очевидно ще трябва да се търсят алтернативни решения. До голяма степен Енергийният борд е алтернативното решение", каза премиерът и изтъкна, че в него ще участват всички заинтересовани страни.

Проф. Близнашки е категоричен, че няма никаква политическа чистка.

„Можехме да уволним всички 28 областни управители, но няма да го направим. Ще бъдат сменени най-много 14, защото се налага да въведем известно равновесие и ред. Върху мен не се упражнява никакъв натиск от страна, на която и да е политическа партия, гражданите могат да са сигурни в това. Груба грешка на всяка партия би било да се обръща срещу служебното правителство, ние нямаме никакво намерение да заемаме страна. Задачата ни е да организираме честни и прозрачни избори”, каза още Близнашки.

Добавете Вашия коментар

TOP