Проф. Генчо Начев е най-богатият директор на болница в България с над 6 млн. лв. банкови влогове

11 Август 2018 | 16:24
0 коментара
Общество

Най-богатият от деклариралите имуществото си директори на болници в България е професор Генчо Начев. Той е начело на „Света Екатерина”. Има банкови влогове за над 6 милиона лева, четири къщи с двор, четири апартамента , земеделски земи, три леки автомобила и участие в компании с различна дейност, като една от тях е ВЕЦ, съобщава NOVA

Това става ясно от декларациите на болничните директори за 2017 г., публикувани от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Същевременно 69 болнични директори не са подали декларации за имуществото си в срок.

 

Значителни актови има и доктор Дечо Дечев, който от около месец е управител на Националната здравноосигурително каса, а пред това беше директор на болница „Свети Иван Рилски”.

Той притежава шест имота. Сред тях е къща с двор, мезонет в Гърция, апартамент и парцел. Банковите влогове на д-р Дечев са с общо 255 000 лева.

Почти толкова са и влоговете на директора на друга известна столична болница – „Света Анна”. Славчо Близнаков е декларирал пред властите, че има 262 671 лв. в банка, 2 апартамента, 3 ниви и два парцела. 

Много по-малко имущество е декларирал, че има директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” – професор Асен Балтов. Според декларацията му той държи в банка около 177 000 лева, има два апартамента в София и Арапя. 

За неподадена декларация законът предвижда глоба от 1000 до 1500 лева при първо нарушение. Ако и следващата година се направи същият пропуск, паричното наказание става от 2500 до 5000 лева. 

 Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP