Пробация за 42-годишен мъж от кв. „Струмско“ за документно престъпление

06 Декември 2017 | 09:26
0 коментара
Криминално

Благоевградчанин, ползвал фалшиво нотариално удостоверение за покупко-продажба на лек автомобил, бе осъден на 12 месеца пробация. 42-годишният Петър Николов от кв. „Струмско“ е уличен за документно престъпление  благодарение на бдителна служителка от КАТ-Пътна полиция.

При представянето на документите за прехвърляне на автомобила на Емилия Велева й направило впечатление, че те са по-различни от обичайните типови бланки.  Тогава решила да направи проверка и се обадила на софийския нотариус  Наташа Гарчева, която след извършената справка обяснила, че такава сделка не е минавала при нея. Служителката от КАТ подала сигнал до полицаите от 2-ро РУП – Благоевград и по случая започнало разследване. Така се установило, че  предишният собственик на автомобила Николай Русков продал колата си, но заминал за чужбина и не е ходил при нотариус да го прехвърли, а  подписът му бил имитиран.

В хода на разследването обаче така и не се разбрало кой е изготвил фалшивото нотариално удостоверение за покупко-продажбата, поради което последният й собственик Петър Николов е обвинен , че се е ползвал от неистински официален документ. Той признава вината си и сключи споразумение с прокуратурата да понесе наказание от 12 месеца пробация. Споразумението влезе в сила веднага след като бе одобрено от районния съдия  Екатерина Николова.

Тя припомни, че Петър Николов има предишна пробационна присъда от 6 месеца при нея пак за документно престъпление.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP