ПРИЗНАНИЕ ЗА КОРУПЦИЯ! Треньорът на “Марек” Цв. Видински: Предлагаха ни добри пари да продадем 5 мача

12 Юни 2018 | 09:13
0 коментара
Спорт

Старши треньорът на третодивизионния “Марек” Цветан Видински призна за корупция в най-високото ниво на аматьорския футбол. “През тази година и половина, откакто водя мъжкия отбор, имахме пет предложения да дадем мач срещу добра сума пари. Ние обаче отказахме.

Докато аз съм начело на “Марек”, в уредени двубои няма да участваме. Чувам да се говори за подарена точка в Ботевград срещу “Балкан”. Тези, които го твърдят, бъркат. Искам да им припомня, че там получихме около 6 картона, имаше много единоборства и посещение на “Пирогов” за счупения крак на Ники Ганчев”, коментира специалистът, след което върна лентата към скандалното изваждане на предишния “Марек 2010” от професионалния футбол. “Тогава “Актавис” даваше пари на отбора и благодарение на тях се изкачи от “В” в “А” група.

Само че заради този клуб тръгнахме отново от нулата, след като УЕФА наложи глоба от 250 000 евро заради съмнение за уредени мачове. От БФС тогава казаха, че разполагат с доказателства за 13 срещи”, припомни Видински.

Наставникът взе отношение към появата на втория “Марек” под попечителството на фамилия Караколеви и отправените от тях критики по адрес на подопечните на Борис Паризов. “Пожелавам успех на новия клуб и най-вече на Роман Караколев, към когото изпитвам голямо уважение. Колегите обаче грешат в някои от твърденията си. Представянето на първия отбор в края на сезона наистина е разочароващо, но това си има своето обяснение.

Събраха се много контузии и наказания. Пътувахме с 11 човека, защото не можехме да ползваме юношите, играещи по същото време решаващи мачове. За гостуванията до Варна и Бургас тръгвахме в деня на срещата, тъй като нямаме пари за хотели.

Едно пътуване струва 2000 лв., а ние разчитаме само на общината. Почти целият ни състав е от момчета от Дупница и региона. Не помня такова нещо откога не се е случвало. 19-ките едва се спасиха от изпадане, но ние ползваме само местни кадри срещу водещите тимове в България, които събират най-добрите юноши от цялата страна. Вижте какви центрове нямат отбори в елитните групи – Велико Търново, Плевен, Сливен, Добрич, Хасково, Габрово… а ние бяхме с два. 17-ките изпаднаха, но ако някой е гледал техните срещи, щеше да види коренна разлика в играта от есенния полусезон. Критикува се работата в школата. Фактите обаче говорят друго.

В момента при нас тренират над 200 деца. Нека погледнат класирането на набори 2004, 2005, 2006 и 2007. Да дойдат да видят родените през 2008 и 2009 г., това са уникални хлапета. Ние вървим по правилния път. Затова толкова много клубове ни завиждат, защото имаме добри юноши, които спокойно ще влизат в мъжкия тим, а те трябва да ползват наемници”, заключи предводителят на марекчани.

СТРУМА

Добавете Вашия коментар

TOP