Признание! Изследователят на живота на пророчицата Г. Григоров: Ванга е по-велика от Айнщайн!

11 Август 2018 | 14:54
1 коментара
Любопитно

"Ванга е много по-голям учен от Айнщайн, защото тя научно обяснява устройството на света. Гениалните неща са прости – Ванга казва, че мисълта е по-бърза от светлината, и доказва думите си."

Това споделя изследователят Генади Григоров пред камерата на режисьора Стилиян Иванов във филма "Айнщайн срещу Ванга", чиято премиера бе вчера.

Според Айнщайн в обитавания от нас свят няма обект, който да може да превиши скоростта на светлината, защото ще увеличава критично масата си и ще се деформира, а и времето не само ще намалява като величина в този обект, но и ще спре. От своя страна Ванга твърди, че мисълта е тази, която надвишава стократно скоростта на светлината, без да се деформира, а и променя посоката си.

"Във филма става дума за вярата. Правим провокация към публиката, без да отговаряме на въпроси. Идеята ни беше да накараме хората да се отърсят от предразсъдъците си към феномените", обяснява Иванов.

Датата на премиерата е избрана съвсем умишлено, защото е в навечерието на деня, в който преди 22 години пророчицата си отива завинаги от този свят. Филмът е поредният поглед към живота и посланията на прочутата ясновидка от Рупите.

[Кука]

"Няколко пъти съм ходил при Ванга с въпроса какво е устройството на природата, на света. Много пъти ме е връщала, прочел съм страшно много литература по този въпрос. Накрая дойде момент, когато с нея поговорихме на тази тема. Тя казва, че природата е изградена от физика и психика, че мисълта се движи по-бързо от светлината. Айнщайн твърди обратното. Но за да докажем, че мисълта се движи по-бързо от светлината, трябва да разгледаме основните й свойства. Първо нека да дам един пример – ако в съседна стая има подредени предмети – ние можем само да предположим какви са те, докато сляпата Ванга може със силата на мисълта да влезе в тази стая и да ги види с точност. Тя може и да предвиди бъдещи събития. Айнщайн е допуснал грешки, които го превръщат в някаква степен в псевдоучен. И това е факт, не моя измислица. Айнщайн в Теорията на относителността казва, че само явление, по-бързо от светлината, може да вижда бъдещи събития. Това е едно гениално обяснение на Айнщайн, но след това следва голямата му глупост – той казва: "Обаче такова явление не съществува. Т.е. явление като ясновидството не може да има". От своя страна Ванга твърди: "Мисълта е енергия, която не се бои от скоростта, движи се по-бързо от светлината, отрицателно число е и се разбърква. „Разбърква“ е ключова дума. Това означава, че мисълта може да вижда минало, настояще и бъдеще. Така Ванга обяснява устройството на света, на природата. Просто е и същевременно гениално", категоричен е Григоров.

Според изследователя от твърденията на пророчицата може да се направи изводът, че Бог съществува и духовното, за разлика от физическото, не умира.

Добавени коментари

Ха,ха,ха,ха! публикува:
11 Август 2018 | 16:45
Е тука вече нищо не може да се каже!

Добавете Вашия коментар

TOP