Президентът Румен Радев: Българите не вярват, че политиците разчитат само на заплатата си

21 Ноември 2018 | 07:03
0 коментара
Политика

 Една от причините според мен българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. Това каза президентът Румен Радев.

Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата. Радев каза, че не той определя заплатата на президента, а Народното събрание, така че народните представители са в пълното си право да я намалят, както намерят за добре.

„Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма“, посочи държавният глава.

Среща между него и Бойко Борисов, по думите на Радев ще има, когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа.

„Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме 4-годишната програма на кабинета „Борисов 3“, която изведе хората на улиците“, заяви президентът. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP