Президентът Росен Плевнелиев на работно посещение в Италия

27 Януари 2016 | 09:11
0 коментара
Политика
Президентът Росен Плевнелиев на работно посещение в Италия

Днес и утре президентът Росен Плевнелиев ще посети Рим за участие в международен форум, организиран от центъра „Низами Ганджави“ и Италианското дружество за глобален диалог.

Форумът е на тема „Предизвикателствата на радикализацията и екстремизма в междурелигиозния мирен диалог – кои стъпки са ефективни“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде сред основните говорители при официалното откриване на форума, което ще се състои в Сената на Италианската република. В изказването си държавният глава ще акцентира как международният диалог да отговори на радикализацията и екстремизма.

Участие са заявили още председателят на Сената на Италия Пиетро Грасо, президентът на Италия (2006-2015 г.) Джорджо Наполитано; президентът на Република Македония Георге Иванов; президентът на Латвия (1999-2007 г.) и съпредседател на Международния център „Низами Ганджави“ Вайра Вике-Фрайберга; Франко Фратини - министър на външните работи на Италия (2002-2004; 2008-2011) и заместник-председател на Европейската комисия и еврокомисар по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността (2004-2008) и др.

В рамките на посещението българският държавен глава ще се срещне с президента на Италианската република Серджо Матарела. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP