Премиерът Бойко Борисов участва в парламентарния контрол

12 Октомври 2018 | 07:38
0 коментара
Политика

 Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутатски въпрос по време на петъчния парламентарен контрол.

Премиерът ще дойде в парламента за трети път от началото на тази година, за да отговаря на въпроси в рамките на контрола.

На 13 юли той беше в НС заради питане на лидера на БСП Корнелия Нинова относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа. Той беше на парламентарен контрол и на 8 юни като отговори на въпрос от Антон Кутев относно визитата си в Москва в края на май 2018 г.

И на предстоящото си участие в парламентарния контрол министър-председател ще отговаря на един въпрос. Той отново е на депутата от левицата Антон Кутев и е относно функционалните задължения на министъра на Българското европредседателство към момента.

В програмата на контрола този петък на депутатски въпроси ще отговарят още двама вицепремиери и трима министри. Така пред депутатите на парламентарната трибуна трябва ще застанат заместник министър-председателите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, която е и министър на външните работи.

Тримата министри, които ще отговарят на въпроси на народни представители са този на културата - Боил Банов, Петя Аврамова, която е министър на регионалното развитие и благоустройството и здравният министър Кирил Ананиев. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP