Прекрасни имена черпят днес

28 Септември 2018 | 09:59
0 коментара
Общество

На 28 септември си спомняме за смелия български революционер, роден през 1835 г. – преди 180 години поп Харитон Халачев, който по време на Априлското въстание безстрашно брани, заедно с Бачо Киро Петров и още смели революционери Дряновския манастир и проля своята кръв за българската свобода, пише Блиц. Харитон Какво значи името Харитон? Кога Харитон празнува имен ден.

1. Харитон е древногръцко име, което означава любезен, добър.

2. Мъжете с това име празнуват имен ден на 28 септември.

3. Още от детство Харитон е много справедлив, но и много неотстъпчив.

4. Мъжете с това име винаги държат на думата си.

5. Харитон е последователен в своите решения и обикновено създава силно семейство.

6. Мъжете с това име нямат чувство за хумор. Значение на буквите в името

Х   залагат в живота на своите собствени сили, желание да спечелят престиж, тенденция да бъдат независими в живота, чувствителност към оценки, които дават за тях околните.

А   символ на началото, силата и желанието да започнеш нещо и да го осъществиш, желание за духовен и физически комфорт.

Р   способност да не бъдат измамени от външни фактори, способност да проникват в същността, самочувствие, стремеж за активност, смелост, страст и понякога неразумно поемане на риск и авантюризъм, склонност към догматизъм в разсъжденията.

И   финес, чувствителност, доброта, стремеж към хармония с околната среда, романтичен мек характер, ефективността и практичността много често е просто поза, за да се скрие истинската същност.

Т    творческа личност, чувствителен характер, интуиция, стремеж към непрекъснато търсене на истината, символът на кръста напомня за преходността на живота и затова не отлагат нещата, които могат да се свършат сега.

О    силни и дълбоки чувства, способност да се справят с парите, необходимост от самопознание, желание да се разбере собствената цел, богата интуиция, способност да отделят най-важното и значимото от суетата на живота.

Н    знак на протест, отхвърляне на всичко безразборно, вътрешна сила, остър критичен ум, желание за духовно и физическо здраве, трудолюбие и упорита работа, отхвърляне на монотонната и скучна работа.

Имен ден празнуват Харитон, Хари, Хариета, Харитонка, Тони, Тонка

Добавете Вашия коментар

TOP