Предлагат ваучери за СПА на ваксинираните

17 Октомври 2021 | 12:52
0 коментара
Общество
Предлагат ваучери за СПА на ваксинираните

Български съюз по балнеология и СПА туризъм предлага отпускане на ваучери за 400 лева на ваксинирани срещу Ковид. Изискването е обаче те да са здравно осигурени. От бранша настояват парите да се отпускат от държавния бюджет.

"Световната пандемия от COVID-19 е историческият момент на осъзнаване ролята на силния имунитет и добър здравен статус на населението в борбата с вируса", казват от Съюза.

Предложението е ваучерите да са за 7 дни - 6 нощувки на база BB минимум срок на престой в хотел, с включени 5 процедури за превенция или профилкатика на здравето, ползвайки природния ресурс – минерални води, лечебен климат, пелоиди.

"За съжаление, след двегодишна битка и опити за овладяване на кризата, България е на първо място по смъртност и на последно място по ваксинация сред Европейските страни. Имунитетът и здравния статус на населението ни с години е компрометиран от липсата на политики за превенция в здравеопазването и съсредоточаване на средства за болнично лечение, вместо превенция", сочат в позицията си от Български съюзпо балнеология.

Добавете Вашия коментар

TOP