Предизборен фурор на ВМРО в Сандански! Войводата Ат. Стоянов и Кирил Котев от ГЕРБ на балотаж за местния вот

07 Октомври 2019 | 08:27
1 коментара
Политика

„Бъдете умни и гласувайте за мъжкото момче Атанас Стоянов“, призова гайдарят на Валя Балканска, който заедно със своите ученици откри вечерта на ВМРО в Сандански.

„Наско е човек с голямо Ч и с каквото се е захванал, довел го е до добър край“, допълни певицата с космически глас, която изпълни най-знаковите български песни в подкрепа на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници на ВМРО в залата на Културния дом, която буквално се пукаше по шевовете от желаещи да засвидетелстват подкрепата си към войводите, а много от хората, които избраха да споделят съботната вечер с кандидатите, за жалост останаха извън залата.

Събитието беше уважено от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, а евродепутатите  Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които поради неотложни ангажименти не успяха да присъстват, изпратиха приветствия до отбора на ВМРО.

След въздействащото встъпление на талантливите артисти Атанас Стоянов представи приоритетите в програмата на ВМРО за развитието на Сандански и покани на сцената кандидатите за местния парламент.

Като най-важни проблеми, чието спешно решаване не търпи отлагане, Стоянов посочи:

Техническата пътна инфраструктура, амортизираната ВИК мрежа, рехабилитация на бул. „Европа”, както и ускореното изграждане на т.нар. Южна дъга, свързваща околовръстното шосе с жк „Изгрев”.

Не бяха подминати и въпросите, касаещи обвързването на образованието с нуждите на бизнеса. Кандидатът пое ангажимент при избирането му да провежда открита и прозрачна данъчна политика, без повишение на данъците, нещо повече, с оглед демографския срив в района, той направи две предложения: първо, таксите за детски ясли и градини да не се заплащат от родителите, а да се поемат от бюджета на общината; второ, общината да насърчи финансово раждаемостта при семействата с минимум средно образование.

Oсобено внимание бе обърнато на културния живот и самодейността в общината, като се акцентира на задължителното обогатяване на календара на събитията и опцията Сандански да се превърне във фестивална столица на Югозапада.

Кандидатът на ВМРО се ангажира заедно с екипа си да осигури по-голям финансов ресурс за всички спортни клубове и справедливото му и прозрачно разпределение между тях на база постигнати резултати.

„В дълг сме към възрастните хора, които в резултат на миграцията на младите все по-често остават сами в края на дните си и затова трябва да търсим възможности за изграждане на дом, в който те достойно да изживеят старините си“, отбеляза Стоянов.

На събитието в събота вечерта петкратният световен и европейски шампион по борба, почетният гражданин на Сандански Александър Томов, също изрази безрезервна подкрепа за ВМРО.

Край на деловата част на вечерта сложи високият гост, лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който заяви пълната си подкрепа за екипа на Стоянов и предупреди, че всеки опит за манипулации, натиск и  репресии от страна на държавни и общински институции, включително и органите на МВР, няма да бъде подминат без последствия.

"Сандански е нашият общ дом, Сандански е родното ни място, в което сме избрали да създадем дом и семейство, а както повелява народната мъдрост – дом, родно място, майка и отечество не се избира, те се пазят, закрилят и обичат, нека заедно ги пазим, закриляме и обичаме, защото съединението прави силата и обединени успяваме“ – бяха заключителните думи на Стоянов, които предизвикаха фурор и бурни аплодисменти.в.Струма

снимка: Николай Малюков

Добавени коментари

САНДАНСКИ публикува:
07 Октомври 2019 | 08:43
БАЛОТАЖА Е В КЪРПА ВЪРЗАН ЯНЕ ЯНЕВ НЕМОЖА ДА СЪБЕРЕ И 50 ЧОВЕКА В ЗАЛАТА. МЛАДЕН ВЛЕЗЕ В БСП ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА ЗАКЪСНЯ С КАМПАНИЯТА. НАСКО И КИРЧО СА ФИНАЛИСТИ ДА ИМ ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ И НЕКА ПО ПЛАТЕЖНОСПОСОБНИЯ ДА СПЕЧЕЛИ.

Добавете Вашия коментар

TOP