Предават на съд мнимия репортер измамил с пари кмета на Белица, Радосав Ревански

27 Октомври 2017 | 16:56
0 коментара
Криминално

Прокуратурата в Разлог предава на съд измамник, който се представи за репортер на БТВ пред кмета на Белица Радослав Ревански и го завлече с пари уж за благотворителни цели.

Случката стана през  м. януари 2017 г.,34 г. С. Павлов, след като гледал телевизионно интервю с кмета на община Белица – Р. Ревански, решил да се облагодетелства по измамен начин.

На 26.01.2017 г. той намерил служебния телефонен номер на община Белица, на който се обадил с цел да реализира престъпните си намерения. Отговорил му експерт по връзки с обществеността, на когото Павлов заявил, че иска да разговаря с кмета. След като му било обяснено, че Ревански не се намира в сградата, обвиняемият се представил с имена Добромир Михайлов и оставил телефон за връзка с молба кметът да му се обади.

По-късно същия ден разговорът между двамата се е осъществил, като обвиняемият заявил, че е репортер от телевизия BTV и съдейства за събиране на средства за лечение на болно момче от с. Нови хан.

Той обяснил на кмета, че детето пътува към болница и има спешна нужда от парична сума в размер на осемдесет лева, които не достигат за провеждане на лечението му. В отговор Ревански поел ангажимента да помогне, като предостави посочената сума. На свой ред измамникът уточнил, че парите следва да бъдат преведени до Централна поща в София до поискване, като посочил истинските си лични данни.

Кметът разпоредил на своя служителка да изпрати пощенски запис от негово име, като за целта предоставил лични средства.

В 14:15 ч., в пощенска станция в гр. София, Павлов получил изпратената с експресен превод сума в размер на 80 лева.

В хода на досъдебното производство по делото, чрез изготвената графическа експертиза, по категоричен начин е било установено, че обвиняемият лично получил въпросната парична сума. Всички ръкописни цифрови и текстови обозначения, както и подписът за получател, са били изпълнени и положени именно от него.

Впоследствие обвиняемият Павлов посетил пострадалия от действията му кмет, като изразил съжаление за стореното и обяснил, че го направил поради нужда от пари.

Районна прокуратура – Разлог е привлякла С. Павлов в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Той многократно е осъждан за извършени престъпления от общ характер, предимно такива против собствеността. След внасянето в съда на обвинителния акт предстои насрочване на първото съдебно заседание по делото.

Добавете Вашия коментар

TOP