Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение

04 Май 2020 | 19:59
0 коментара
Общество

Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение по смисъла на Конституцията, съобщи на брифинг финансовият министър Владислав Горанов.

Ще запазим програмите на социалното министерство, някои ограничения в стопанския оборот и някои норми, които да дадват по-плавно преминаване през епидемиологичната обстановка, съобщи Горанов. Предвидили сме действието на някои от тях да продължи 2 месеца след изтичане на извънредното положение на 13 май, каза още министърът.

Промените ще влязат с изменения в Закона за здравето. С преходни и заключителни разпоредби на закона се изменя и Закона за извънредното положение, поясни още Горанов.

От думите на Горанов стана ясно, че управляващите са се обединили около това, че трябва да се преминава към действия, свързани към постовеннно възстановяване на социално-икономическия живот.

Надявам се преди изтичането на извънредното положение с нашите коалиционни патрньори и партиите, които ни подкрепят да приемем този закон, който да даде перспектива за постепенно възстановяване на живота след пандемичната обстановка, добави още Горанов. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP