Посланикът на Казахстан награди с медали кметът Ат. Камбитов и председателят на ОбС Р. Тасков за принос в двустранните отношения между България и Казахстан

22 Март 2019 | 13:45
0 коментара
Култура

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Радослав Тасков бяха наградени от посланикът на Казахстан в България

Темиртай Избастин с медали за принос в двустранните отношения между двете страни.Това се случи по време на тържественото отбелязване на казахстанския празника Науръз в Благоевград. 

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че е изключително изненадан от този жест като благодари за полученото отличие, заявявайки, че и за в бъдеще ще продължи да работи все така усилено в посока развитието на добрите отношения между двете страни.

От своя страна председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков също благодари за отличието, казвайки, че за него и целият местен парламент това е огромна чест.

„Радвам се и съм щастлив, че за последните 5 години съм част от процеса, в който не само побратимихме и сближихме Благоевград с Уралск, но постигнахме и по-голямо сближаване и партньорство между два народа – българския и казахския“, каза още Радослав Тасков.

Той честити празника Науръз на всички казахстанци и настъпването на първата пролет за всички българи./Фокус/

Добавете Вашия коментар

TOP