Пореден скандал в структурата на ГЕРБ Гоце Делчев: Дългогодишният член на партията Вили Русева аут от избирателна секция

22 Октомври 2019 | 12:31
0 коментара
Политика

Дългогодишният член на ГЕРБ Гоце Делчев, Вили Русева е отстранена от  избирателна секция за предстоящите местни избори тази неделя, без нейно знание, научи Pirinsko.com

Като причина затова е приложен "уж" от нея документ, в който е фалшифициран подписът и, че се отказва от участие в избирателната секция.

Запознати разкриват, че мотивите на фалшификаторите са свързани с това, че приятелят и Благой Плевнелиев е кандидат за съветник от листата на БЗНС. 

„Нямам представа защо е всичко това, вече изгубих желание да бъда в изборна секция. Изгубих доверие и в ГЕРБ. Дала съм всичко от себе си за тази партия, инициативи и каквото всичко друго се сетите. Начина да бъда отстранена е изключително унизителен за мен. Трябваше да ми бъде казано в очите, а не да се действа зад гърба ми- в случая,  отстраняване, за което аз самата научих от познати.”, коментира лаконично пред медията ни Вили Русева.

Вчера Вили Русева подаде искане за напускане на ГЕРБ. Назначено беше 11 членно ръководство на ГЕРБ, за да се запази разпадането на структурата, но уви. Бивши и настоящи членове и симпатизанти на ГЕРБ Гоце Делчев са категорични, че ще упражнят наказателен вот.  В кандидат съветническата листа не бяха включени лица, които винаги са работели за каузата ГЕРБ в това число Кръстьо Лясков, Ангел Живков, Благой Руйчев, д-р Дарпатов и др. , но за сметка на непознати и компроментирани лица . В сегашната листа е включен отново Димитър Попов, уволнен от Напоителни системи за несправяне с работата и уволнил 12 човека, членове и симпатизанти на ГЕРБ, при това със съгласието на ръководството на ГЕРБ Гоце Делчев.

Припомняме, че ръководството на ГЕРБ Гоце Делчев беше назначено против устава на партията. На събрание, Никола Джингаров бе назначен за председател без да има необходимите гласове и се класира на 4 място.

Сегашният кандидат за кмет на Гоце Делчев Борислав Пръков беше назначен за секретар на ГЕРБ без въобще да е номиниран за такъв. 

Бяха уволнени доказани специалисти като Георги Гугов, Димитър Игнатов, Кръстьо Лясков и др.  Димитър Попов беше общински съветник от ГЕРБ до сега и сериозно се замогна с имоти от община Гоце Делчев.

 В листата на ГЕРБ е включен и бивш затворник  Ангел Кардашев !!! 

Местните в Гоце Делчев коментират, че в листата на ГЕРБ председателят на партията там - Никола Джингаров се е поставил водач, преди дори кандидата за кмет,за да може гласовете на избирателите да отиват за него. На предишните избори той не събра необходимите гласове, за да влезе в общински съвет, а влезе на мястото на депутата Димитър Гамишев.

Отново на избираемо място е поставен и Ангел Тунчев, който не се появяваше в ГЕРБ по времето на Гамишев, но сега е в приятелски отношения с триото Джингаров, Пръков и Георгиева, които колят и бесят в ГЕРБ.

Мария Георгиева е директор на НПГ ,,Димитър Талев“, и също не успя да влезе като съветник в предишния съвет, поради малко гласове. 

Сегашната листа е подредена без знанието на и подписите на по-голямата част от НАЗНАЧЕНОТО ръководство.

 Един до друг са подредени адв. Костадинка Богданова и Михаил Ковачев, които водеха съдебни битки за действителните гласове при миналите преброявания.  В листата е и Василка Ячкова, която на миналите избори имаше близо 20 гласа.

И тук неимуверно възниква въпросът:  На какво разчита ГЕРБ Гоце Делчев? Кметът на Борово Георги Найденов е качен на пързалката от ръководството, като кандидатът за съветник от Борово е поставен на неизбираемото16-то място. За село Мосомище е номинирана за кмет Мария Кирова, която категорично ще има изключително ниска избираемост и ще загуби с огромна разлика.  На какво разчитат, на купуването на гласове с парите на Пръков? .

Борислав Пръков беше кандидат и от РЗС , но резултатите му бяха плачевни.

Ирония будят и коментарите му, че ще смачка на изборите Москов с големия си крак номер 43.

 На ГЕРБ Гоце Делчев им липсва визия, нямат понятие от работа, срещите им с хората се оскъдни, кандидатите за съветници са повече от присъстващите на срещите им, категорични са хората.

Сигнали за манипулациите и самоуправстото на ръководството на ГЕРБ са изпратени до всички компетентни органи в ГЕРБ, както и до      г-н Бойко Борисов.

Ръководството добре си оправи личите интереси за сметка на пратията. Назначения в Горското, инспектори в ТОЛ системата, ВИК, училищата, и навсякъде където има келипир.

За отношенията между Никола Джингаров и директорката на училището в с. Борово Марта Донкова, на която Борислав Пръков  е племенник ще Ви запознем много скоро.

Интересно ще е, идва Видовден!

TOP