Политици и неврокопчани почетоха паметта на героите от Илинденско- Преображенското въстание на Попови ливади

04 Август 2018 | 16:07
0 коментара
Култура

Евродепутатите Ангел Джамбазки и Асим Адемов, народните представители Богдан Боцев и Димитър Стоянов,заместник област­ният управител Антоанета Янчева, кметовете и пред­седателите на Общинските съвети на Гоце Делчев и Петрич, представители на политически партии и много граждани почетоха паметта на героите от Илинденско Преображенското въстание с венци и цветя пред паметни­ка на Гоце Делчев в с. Попови ливади.

Заупокойна молитва за загиналите и молебен за здраве, отслужи Неврокоп­ският митрополит Серафим. Кметът на Гоце Делчев Вла­димир Москов и евродепу­татът Ангел Джамбазки при­помниха славни моменти от историята на въстанието, с които всеки българин се гор­дее и помни.

Звезди на традицион­ния събор на централ­ната поляна в курортно село бяха Руслан Мъй­нов и оркестър Виво Монтана, народната певица Стойка Гер­манова, Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Ге­оргиев. Облачното време не попречи на доброто настрое­ние на съборяните.

Добавете Вашия коментар

TOP