Полицията тараши магазини и къщи в Пиринско при акция за съхранение и разпространение на акцизни стоки

05 Май 2016 | 11:49
0 коментара
Общество
Полицията тараши магазини и къщи в Пиринско при акция за съхранение и разпространение на акцизни стоки

На 04.05.2016г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград, е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки, при която е констатирано следното:

От полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка в частен дом и прилежащи към него постройки в с.Джигурово, общ.Сандански, стопанисвани от К.А./38г./ от с.Джигурово. В хода на проверката са намерени и иззети: около 19 589 къса цигари с чужда контролна марка, около 6 033 къса цигари без задължителен бандеролен знак и около 860 л. етилов алкохол, за който не са представени необходимите документи за произход. К.А. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

От полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на магазин за хранителни стоки в гр.Якоруда, стопанисван от Т.К./62г./ от гр.Якоруда. При проверката са намерени и иззети около 152 къса цигари с чужда контролна марка. За случая е уведомена РП-Разлог. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

От полицейски служители на РУ-Гоце Делчев в с.Кочан, общ.Сатовча е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Ф.Г./34г./ от с.Дебрен, общ.Гърмен. В автомобила са открити и иззети около 9 310 къса цигари без задължителен бандеролен знак. Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

2.               Бързо производство за извършено престъпление по чл.343   Б, ал.1 от НК е образувано срещу А.А./29г./ от с.Дамяница, общ.Сандански. Около 03:55 часа на 05.05.2016г. по ул.”Свобода” в гр.Сандански, същият е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф” с наличие на 2,39 промила алкохол в издишания въздух. А.А. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP