Полицията разби нелегален цех за тютюн в бившия пионерски лагер на Предел - „Баба Цвета“

31 Май 2016 | 21:38
1 коментара
Общество
Полицията разби нелегален цех за тютюн в бившия пионерски лагер на Предел -  Баба Цвета

Полицаите от Симитли разбиха нелегален цех за обработка на тютюн, който бил продаван на черно в района. Манифактурата била разположена в необитаема сграда в бившия пионерски лагер в местността "Баба Цвета" на Предел.

При полицейската акция на място са били задържани 39-годишният Вили Бучков от Разлог, 37-годишният Кирил Хаджиангелов от село Балдево, община Гърмен и 28-годишният Александър Везенков от симитлийския кв. Ораново. В базата са намерени и иззети 175, 335 кг нарязан тютюн, около 10 кг тютюневи листа, машина за рязане на тютюн, агрегат и варели за изваряване.

В хода на операцията са извършени обиски и на обитаваните от тримата мъже жилища. Пред дома на Александър Везенков от Симитли полицаите заварили баба му да продава цигари. 75-годишната баба Санда била задържана за обяснения в полицията, а при последвалото претърсване на къщата и пристройка в дворното място са намерени и иззети: около 16 800 къса цигари, около 2 кг. тютюн и четири пластмасови туби с жълта течност с мирис на алкохол, всички без наличен задължителен бандеролен знак. 

По случая е образувано досъдебно производство във ІІ РУП - Благоевград за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК - незаконно държане на акцизни стоки.

Припомняме, че Александър Везенков е криминалнопроявен, като преди няколко години е задържан с контрабандни цигари при операция на ГДБОП.

Добавени коментари

razlojenin публикува:
31 Май 2016 | 22:17
a koki chuchulain ot bansko koga she go hvanete toi dava na bansko i okoliata cigari

Добавете Вашия коментар

TOP