Полицията издирва Стоян Зайков-Чане от Костенец заради убийство на жена

10 Май 2019 | 22:37
0 коментара
Криминално

43-годишният Стоян Георгиев Зайков от Костенец е издирван във връзка с разследване на убийството на 38-годишна жена, извършено тази сутрин в града, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Хората, които разпознават издирвания и имат информация къде може да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност, допълват от полицията.

Има идея да включим в издирването на мъжа, убил приятелката си в Костенец и хеликоптер, съобщи директорът на ОД на МВР София Николай Спасов. Той обясни, че сестрата на убитата Милена Шишкова е отишла да я търси, тъй като тя не отговаряла на телефона си. В дома й обаче попаднала на кървави следи и тя веднага подала сигнал в полицията, съобщава 24 часа. Пристигналите на място криминалисти открили мъртвата Милена на метри от дома й. Тя била с огнестрелни рани в главата, по първоначални данни куршумите са 22-ри калибър Веднага за издирване бил обявен приятелят на Милена – Стоян Зайков-Чане. 

В последните 2 години двамата се събирали и разделяли. Мъжът е бил видян за последно вчера около 20 часа. Заради издирването му в Костенец има засилено полицейско присъствие. Той е с няколко криминални регистрации за кражби и увреждане на чуждо имущество, лежал е и в затвора. В момента в Районното се разпитват сестрата на Милена – Славяна, както и синът на убитата – Стивън.

Добавете Вашия коментар

TOP