Полиция стриктно ще следи за безпроблемното провеждане на празнични мероприятия в новогодишната нощ

31 Декември 2017 | 15:29
0 коментара
Общество

Допълнителни полицейски сили са разположени на места, където се провеждат празнични мероприятия по повод Нова година в Област Благоевград.

По време на дните около 31 декември е осигурено полицейско присъствие в районите, където ще се провеждат мероприятията, търговските центрове, районите на Новогодишни базари, църкви, храмове, манастири, курортни комплекси и други.

За обезпечаване сигурността на обществените места в обслужваната територия са проведени срещи със собствениците и ползвателите на увеселителни заведения по отношение на техните задължения, свързани с охраната, сигналната и разяснителна дейност по отношение пропускателния режим в обектите, действията им при струпване на посетители пред тези обекти, недопускане превишаване на определения допустим капацитет на заведенията, поддържането в изправност на аварийните и други изходи. От органите на реда ще бъде завишен и контролът при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Същевременно се предприемат и мерки за недопускане продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без упътване и сертификат за качество, като ежедневно по места ще бъдат извършени проверки по линия на контрола над общоопасните средства в тържища, пазари и търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, както и в нарушение на изискванията за качество и тяхната безопасност.

Там където се предвижда използването на фоерверки или други пиротехнически изделия в новогодишната нощ контрола ще се осъществи лично от инспекторите отговарящи пряко за контрола над общоопасните средства.

На територията на всички общински центрове по време на празненствата за Нова година са осигурени допълнително полицейски сили, като в град Банско са командировани сили от ОДМВР-Благоевград, Гърция и Румъния.

Добавете Вашия коментар

TOP