Полицай под прикритие закова баща и син Ищови от петричкото село Първомай с 5 кг канабис

23 Октомври 2018 | 08:35
0 коментара
Криминално

Баща и син от петричкото село Първомай остават зад решетките заради обвинение за наркотици. Тази мярка определи вчера окръжният съдия Маргарита Коцева на Борис и Стефчо Ищови.

Двамата са арестувани в петък при операция на ГДБОП след разработка с участието на полицай под прикритие. В същия ден в лек автомобил „Фолксваген“ антимафиотите открили 5 кг канабис, за който имали данни, че се ползва и управлява от бащата и сина. Два месеца преди това внедрен агент ходил в селото и се срещнал с Борис Ищов, който му предложил марихуана за проба. След така наречената доверителна сделка полицаят клиент си поръчал по-голямо количество, а дилърът бил оставен под контрол със СРС-та.

На 19 октомври Борис Ищов е арестуван, докато пие кафе в бар „Хепи“, а синът му е спрян на пътя, докато кара лекия си автомобил „Мерцедес“.  „Агент под прикритие говори за доверителна сделка. Кога, къде, с кого е била? Нищо не се сочи. Срещал ли се е Стефчо с полицая  под прикритие? Не. С баща му щели да продават марихуана… Какви дилъри са те, като самите полицаи са казали, че два месеца не са могли да намерят марихуана? Представено ли е разрешително за СРС от председателя на Окръжен съд – Благоевград, или на Софийски градски съд?”, заяви адвокат Албина Анева и поиска да не бъде взета каквато и да е мярка по отношение на тях.

Прокурор Георги Мадолев пледира за най-тежката мярка поради опасност да се укрият или извършат друго престъпление, тъй като и двамата били осъждани за наркотици, като на Стефчо Ищов условната присъда била в изпитателен срок.

„Двамата са с много добри характеристики, които представи кметът на Първомай.  Защо да се укриват?”, контрира адвокатът.

В правото си на лична защита баща и син твърдяха, че са невинни. Окръжният съдия Маргарита Коцева прецени, че на този етап мястото им е в ареста. Определението подлежи на обжалване пред САС.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP