Подробности за бруталното убийство в Коларово! Кой изпрати този SMS: „Няма да те забавя и тебе, мизернико, и Господ няма да те спаси“

04 Ноември 2016 | 07:28
0 коментара
Общество
Подробности за бруталното убийство в Коларово! Кой изпрати този SMS:  Няма да те забавя и тебе, мизернико, и Господ няма да те спаси

47-годишният Георги Рачков, който бе застрелян пред дома си в петричкото село Коларово, е бил заплашван приживе от 40-годишния Борис Анастасов, който се издирва като заподозрян за убийството му.

Г. Рачков е получил застрашителен SMS на телефона си: „Нали ти казах, че и Господ няма да те спаси. Няма да те забавя и тебе, мизернико“, заради близостта си с бившата съпруга на Анастасов - Анна Карагогушева, която била 23 години по-малка от него. Георги Рачков е показал SMS-а, който пазил в телефона си, на делото в Районен съд - Благоевград, по което е разпитан като свидетел.

Припомняме, че миналата година Борис Анастасов, с прякор Матоко, заведе дело за клевета срещу бившата си съпруга Анна и екстъщата си Веселинка заради публични обвинения към него, че ги тормозил, заплашвал с убийство и че осквернил надгробния паметник на покойния им баща и съпруг Костадин Карагогушев в село Коларово. Отношенията между двамата, които живеели на семейни начала и имали дъщеричка, толкова се влошили, че полицията постоянно се занимавала с техните жалби. Анна се оплакала, че била бомбардирана с около 300 SMS-а със заплахи от Борис, че ще убие нея и децата, но разследващите не могли да установят, че той е авторът. Тя пуснала жалба в полицията и на 14 октомври 2014 г., след като намерила счупена снимката на надгробния паметник на баща си. С проверка по случая се заел полицейският инспектор Георги Атанасчинов, който обслужва село Коларово.

„Още същия ден на гробищата беше отишла дежурната оперативно-следствена група и колегите казаха, че няма данни за престъпление. На мен ми беше възложено да направя проверка и още същия ден потърсих Борис по телефона, но не го намерих. Попитах негови близки и други хора от село Самуилово, които ми казаха, че не са го виждали. Беше ми омръзнало от техните лични отношения. Запознат съм и SMS-ите, някои съм чел, и се дразня, че една жена и майка може да бъде заплашвана по този начин.

Така и не се установи, че Боби е пускал есемесите”,  свидетелства тогава в съда полицейският инспектор Г. Атанасчинов. Пред репортер на вестник „Струма“ частният тъжител Борис Анастасов обясни, че завел делото, за да изчисти името си, тъй като бил обвинен в нещо чудовищно, че искал да убие собственото си дете. Той искаше обезщетение от 10 000 лв., но загуби делото за клевета и двете жени бяха оправдани. Районният съдия Калина Иванова счете, че заплахите чрез SMS-и и чрез други хора са действителни, и ги призна за невиновни. Оправдателната присъда бе потвърдена от Окръжен съд и влезе в сила.

За убийството на Георги Рачков е образувано досъдебно производство, което на този етап е срещу неизвестен извършител и няма привлечен като обвиняем, заяви вчера говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Весела Стоилова./Струма

Добавете Вашия коментар

TOP