Подробности за акцията срещу бандата крадци от Дупница и Кюстендил, действала от години в Италия

17 Юни 2020 | 07:49
0 коментара
Общество

Задържаните при съвместната акция на италианската и българската полиция в Дупница трима души остават за 72 часа в ареста. При акцията на ГДБОП и жандармерията в града са задържани 24-г. Радослав Гущеров и 41-г. Емил Шангов от с. Джерман и 20-г. Васил Георгиев от Дупница.

Източници съобщиха, че в акцията на карабинери в Италия, която се е провела едновременно с акцията в Дупница, са задържани 3-ма кюстендилци и дупничанинът Христо Бански.

Любопитна подробност е, че Хр. Бански в личната си карта е регистриран на адрес в село Бистрица, община Дупница, но от години живее в Дупница. Къщата, в която е живял в селото, отдавна не съществува, така че адресът в личната му карта в момента е гол парцел. Участвалите в акцията полицаи, като видели, че на адреса в селото няма жилище, нахлули в съседния имот с работилница на бизнесмен, който произвежда дограма. Докато се разбере, че той не е издирваното лице, обискирали набързо работилницата му. Бизнесменът е получил извинение, след като се разбрало, че това не е имот на Христо Бански.

Хр. Бански живее в апартамент в т.нар. „блок на смелите” в Дупница, там също е извършен обиск по време на акцията в понеделник.

Дупничани, работещи в Италия, съобщиха че в Италия са издирвани още 17 дупничани и кюстендилци, които са част от организираната група за обир на складове, но са задържани само 4-ма, останалите успели да се укрият от властите.

Предполага се, че част от групата са и задържаните през септември в Италия Росен, с прякор Котлона, от село Самораново, община Дупница, и Д. Антов-Гаро от бобовдолското село Мламолово, които в момента са под домашен арест. Двамата са задържани  за кражба на перални. При обиск в хале, използвано от строителната фирма на Гаро, карабинерите в Италия открили десетки перални машини. Оказало се, че на тях са монтирани джипиеси и така е разкрита кражбата, като се е стигнало до разплитане на престъпната схема.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP