Плащаме до 2780 лeвa за английска виза след Брекзит

10 Декември 2019 | 10:17
0 коментара
Общество

Ако остане на власт, Борис Джонсън въвежда 3 типа за влизане във Великобритания.

Борис Джонсън се зарече да ограничи имиграцията от ЕС във Великобритания, ако на 12 декември спечели парламентарните избори.

Британският премиер заяви, че първата му задача ще е да осъществи Брекзит в края на януари, което ще му даде възможност да въведе визов режим и за влизащите в страната европейци.

По думите на Джонсън ще има три вида работни визи.

Първата категория ще е за изключителни таланти в областта на науката, културата и икономиката. Премиерът даде пример с примабалерини и първи цигулки, които ще получават бързо разрешително за влизане в Обединеното кралство, дори да нямат сключен договор за работа, пише 24 часа.

Очаква се издаването на визи да става трудно и да не гарантира продължително оставане за европейците във Великобритания, както бе досега.

Нискоквалифицираните работници, сред които са много българи, ще имат право само на едногодишна трудова виза, след което ще трябва да се върнат в родината за 12 месеца, преди отново да могат да кандидатстват.

Средноквалифицирани работници пък ще трябва да доказват, че имат осигурена работа, която ще им носи доход от 30 000 паунда годишно, за да получат 5-годишно трудово разрешително.

В момента цените на британските визи за граждани извън ЕС са между 350 и 1200 паунда, като най-малко плащат студентите, а най-много – бизнесмените.

В левово изражение това е от 810 до 2780.

Добавете Вашия коментар

TOP