PIRINSKO.COM: Кандидат-кметът на Петрич Д. Бръчков от ГЕРБ води с 16 % градоначалника Вельо Илиев! Партията на Татяна Дончева "Движение 21" превзема местния парламент

30 Август 2015 | 03:39
10 коментара
Общество
PIRINSKO.COM: Кандидат-кметът на Петрич Д. Бръчков от ГЕРБ води с 16  градоначалника Вельо Илиев! Партията на Татяна Дончева Движение 21 превзема местния парламент

Кандидат-кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков води с 16 % градоначалника Вельо Илиев. Партията на Татяна Дончева "Движение 21" ще превземе местния парламент в Петрич на предстоящите местни избори през месец октомври. Това показва досегашното гласуване в анкета на Pirinsko.com.

В местния парламент на община Петрич ще влязат 8 политически партии и победители на изборите ще са ПП "Движение 21" и ПП ГЕРБ с почти равен брой гласове, следвани от Реформаторския Блок, Глас народен, ВМРО, АБВ, БСП и Гергьовден. Близо 10-те хиляди наши читатели, гласували в анкетата, дават съвсем различна картина на изхода от изборите от последните представителни социологически проучвания направени от различни политически формации.

За коя партия или коалиция бихте гласували на местните избори?

За кой кандидат-кмет на община Петрич ще гласувате на местните избори?

По 17 % ще си разделят партията на Татяна Дончева "Движение 21", представлявана от Сдружението на строителите и Сдружението за контрол на управлението на община Петрич и ПП ГЕРБ от читателските гласове. До днес за "Движение 21" са заявили, че ще гласуват 1 631 читатели, а за ГЕРБ – 1 622.

Реформаторския блок е едва на трето място с 13 % (1 298 гласа). На четвърто място е листата на "Розите", които ще се явят на изборите с партията на Светльо Витков "Глас народен" с 12 % (1 158 гласа). Пета позиция заема ВМРО с 8 % (982 гласа). Шеста политическа сила е АБВ с 6 % ( 592 гласа). Седма е партията на БСП с 5 % (496 гласа). На осма позиция се нарежда партията представлявана от зам.- кмета на община Петрич - Христо Георгиев - "Гергьовден"  с 3 % (386 гласа).

Всички останали партии остават под 3 – процентната бариера, но не означава, че нямат шанс да имат общински съветник. Това е партията на Яне Янев - "РЗС" 1 % (77 гласа) и на последно място са ДПС със скромния 1 % (32 гласа).

11 % заявяват, че няма да гласуват, а 6 % все още не са решили за кого ще дадат своя глас.

За кой кандидат-кмет на община Петрич ще гласувате на местните избори?  %

Без отговор                                                          17,6 %

Димитър Бръчков - ГЕРБ                              37,6  %      

Вельо Илиев - РБ                                                21,2 %

Тодор Янаков - АБВ                                       14,3 %

Георги Хаджимаргаритов - БСП                           9,3 %

С най-много гласове на досегашното гласуване за кмет на община Петрич се кодира Димитър Бръчков от ПП ГЕРБ, който води с близо 16% сегашният градоначалник Вельо Илиев, следван от кандидата на АБВ Тодр Янаков и Георги Хаджимаргаритов подкрепен от БСП.

Анкетата на PIRINSKO.COM e направена за периода 25.08.2015 г., до 30.08.2015 год.

 

Припомняме, че след сензационни разкрития през месец май тази година на разследващия журналист от Нова телевизия Васил Иванов, стотици разгневени граждани протестираха с думите: "Оставка и мафия" пред сградата на община Петрич. Строителните предприемачи блокираха движението с тежкотоварните машини по улиците на южния град. За протеста предварително бяха монтирани "чучула" с ликовете на кметската управа, които бяха запалени демонстративно в знак на несъгласие с управлението на общината.

Над 300 недоволни граждани щурмуваха сградата на общината и замеряха с яйца, като стигнаха до сблъсъци с полицията. Те направиха опит да влязат в общината и да поискат сметка на зам.-кмета Христо Георгиев, който се бе скрил в кабинета си.

Разследването на Нова разкри, че фризьорски салони, автосервизи и баничарници печелят обществени поръчки за строителство - без конкурси, като любопитното в случая е, че собствениците на част от тях не знаят какво се случва.

Една от фирмите е получила поръчка за изграждане на канализация за 5 милиона лева, защото е посочила абсурдните 200 години гаранция. Над 3,5 милиона лева е раздала Общината по тази схема от 2007 година насам. Всяка от строителните поръчки е под 40 000 лева, с което отпада законовото изискване за търг и кметът сам определя изпълнителя. Така според документите фирма "ИМИ" с управител Илиян Илиев собственик на един от автосервизите в града е изградил канализация в село Коларово. По същата схема общината е платила 8 хиляди лева на фирма "Вилисон", която е съседната баничарница. Собствениците отрекоха да имат информация за подобно нещо.

Скандалното в случая е, че собствениците на автосервиза и закусвалнята не знаели, че техните фирми изграждали канализации и водопроводи на територията на общината.

Екипът на Нова разкрива също, че Община Петрич е наела без конкурс и заплатила 20 000 лева на малък фризьорски салон "Супер мания" ЕООД за ремонт на детски ясли и детски градини в Петрич и селата Габрене и Камена. Зад фирмата-собственик на фризьорския салон стои Стоян Липушлиев, шуреят на заместник-кмета по строителството Христо Георгиев.

След скандалните разкрития излъчени по Нова телевизия Петрич настръхна срещу кметската управа. Организираха се поредица от протести с искания за оставка на кмета Вальо Илиев и заместникът му Христо Георгиев. Стотици възмутени граждани се включиха в няколко по ред "мотопохода".

На стълб срещу павираната улица, на която е къщата на зам.-кмета Христо Георгиев, строителният предприемач  Владимир Заечки и председателят на Сдружението за контрол на управлението на общината Кирил Георгиев закачиха 2 табели: „ул. Корупция” и затвор "Бобов дол”.

Освен гражданите на община Петрич, девет политически партии приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета Вельо Илиев.

Под нея се подписаха ПП ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение "Бъдеще за община Петрич". Тя бе изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Повод за действията на въпросните партии е журналистическо разследване за престъпна небрежност и нехайство от кмета Вельо Илиев. "Ние заявяваме, че подкрепяме управление, което стриктно спазва законите на страната.

Управление, осигуряващо достъпност и прозрачност за управляваните. Управление, предоставящо равни възможности и права за участие в административните процедури. Осъждаме злоупотреба със служебно положение и власт, както пи управление чрез корупция и дискриминиране. Всеки опит за подобна злоупотреба с власт следва да се преследва и наказва строго от контролните и съдебни органи", пишеше в декларацията.

Представителите на деветте партии се разграничават от управлението на кмета на общината, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета. "Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление", завършва декларацията.

 

Делегация от Петрич посети и Народното събрание. Пред Комисията по корупция, граждани и общински съветници настояха кметът Вельо Илиев да бъде отстранен от поста. Граждански и бизнес организации от Петрич внесоха в парламента сигнали за злоупотреби срещу кмета слънце. Сред авторите на скандалните разкрития са и общински съветници от южното ни градче от целия политически спектър. Всички те обвиняват кмета на Петрич в корупционни схеми, рекет и конфликт на интереси.

"Познавам Вельо Илиев когато беше "седесар" сега е според мен бандит". Това каза пред делегацията от Петрич в Народното събрание Методи Андреев, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интерес и парламентарна етика.

Подписка срещу кмета на Петрич Вельо Илиев, подписана от хиляди петричани и инициирана от Сдружението на строителите в града, в която се съдържат сигнали за действията на кметската управа, начело с градоначалника В. Илиев бе изпратена до главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров с копие до Окръжна прокуратура - Благоевград. В документа се съдържат сигнални писма около начина на провеждане на обществени поръчки в града и системното нарушаване на процедурата в полза на обръч от фирми, около кметството в града.

"Що се отнася до кмета на Петрич, разследване има". Това каза в парламента пред телевизия "СКАТ" Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Според данни на анкетата кметът Вельо Илиев губи доверието на избирателите си в Петрич, но за сметка на това, е добре приет в селата на общината.

9 политически партии в сряда приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета на община Петрич Вельо Илиев. Под нея са се подписали ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение "Бъдеще за община Петрич". Тя ще бъде изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Повод за действията на въпросните партии е журналистическо разследване за престъпна небрежност и нехайство от кмета Вельо Илиев. "Ние заявяваме, че подкрепяме управление, което стриктно спазва законите на страната. Управление, осигуряващо достъпност и прозрачност за управляваните.

Управление, предоставящо равни възможности и права за участие в административните процедури. Осъждаме злоупотреба със служебно положение и власт, както пи управление чрез корупция и дискриминиране. Всеки опит за подобна злоупотреба с власт следва да се преследва и наказва строго от контролните и съдебни органи", пише в декларацията.

Представителите на деветте партии се разграничават от управлението на кмета на общината, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета.

"Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление", завършва декларацията.

- See more at: http://pirinsko.com/devet-partii-sneha-doverieto-si-ot-kmeta-na-petrich-velyo-iliev-10491.html#sthash.vZRITQ5A.dpuf
Според данни на анкетата кметът Вельо Илиев губи доверието на избирателите си в Петрич, но за сметка на това е добре приет в селата на общината. - See more at: http://pirinsko.com/pirinskocom-kandidat-kmetyt-na-petrich-ot-gerb-d-brychkov-vodi-s-16--gradonachalnika-velyo-iliev-partiqta-na-tatqna-doncheva-dvijenie-21-prevzema-mestniq-parlament-13555.html#sthash.fE9Kt0KG.dpuf

 

АКО НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ ЕСЕНТА В ОБЩИНА ПЕТРИЧ СЕ ЯВЯТ СЛЕДНИТЕ КАНДИДАТИ, ЗА КОГО СМЯТАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ?

%

Без отговор

12,5

- See more at: http://pirinsko.com/spored-logikol-blagoevgrad-simitli-i-sandanski---s-kmetove-bez-balotaj-13516.html#sthash.0xrjE4YJ.dpuf
PIRINSKO.COM: Кандидат-кметът на Петрич Д. Бръчков от ГЕРБ води с 16  градоначалника Вельо Илиев! Партията на Татяна Дончева Движение 21 превзема местния парламент
PIRINSKO.COM: Кандидат-кметът на Петрич Д. Бръчков от ГЕРБ води с 16  градоначалника Вельо Илиев! Партията на Татяна Дончева Движение 21 превзема местния парламент
PIRINSKO.COM: Кандидат-кметът на Петрич Д. Бръчков от ГЕРБ води с 16  градоначалника Вельо Илиев! Партията на Татяна Дончева Движение 21 превзема местния парламент
PIRINSKO.COM: Кандидат-кметът на Петрич Д. Бръчков от ГЕРБ води с 16  градоначалника Вельо Илиев! Партията на Татяна Дончева Движение 21 превзема местния парламент

Добавени коментари

0000 публикува:
01 Септември 2015 | 17:08
Браво радвам се, че гласовете са така и хората няма да гласуват за Вельо,време е вече този ,,кмет" да се смени .
Отекчен публикува:
01 Септември 2015 | 17:01
АЗ и много повече от гражданите в Петрич вече се отегчихме от г-н кмета,това е човек който си мисли за собствените си облаги и изобщо за нас гражданите,вместо да направи условията по-добри в града ни да го развива той опустоши всичко.Еми няма да гласувам за такъв човек.
пффф публикува:
01 Септември 2015 | 16:41
Kak може да защитавате Вельо,човека който ни съсипа целия град и нищо хубаво не видяхме от него освен неговите шадраванчета и то пак където не им е мястото,явно и в спалнята му има някои шадраван направен хаха Да се МАХА
324156 публикува:
01 Септември 2015 | 16:32
Донякъде вярвам на тази анкета хората вече не искат тоя Вельо,време е да се маха
разбирач публикува:
31 Август 2015 | 22:25
кмета ще бъде вельо илиев друго всичко работи за листи за съветници бръчков и съветник нема да станеш хахахахаха много поздрави на танев добър учител но без тапия ...... розите работат само за листа не им пука за бръчков
Незнайния войн публикува:
31 Август 2015 | 13:21
Уууууу на Бръчков!!!
Георги публикува:
31 Август 2015 | 13:17
Ако и проучването е толкова обективно, колкото и статиите на pirinsko.com, то тогава следва пълен обрат на изборите. Има и друг вариант: анкетата да е правена само на хора от партия "Герб"... 37% да гласуват ЗА, а другите дори и от неговата партия не могат да повярват, че тоя "Меринджей" да стане кмет... #никога #герб.. в допълнение на мотото им от миналите избори "Имаме воля","но нямаме морал"!
ПЪТУВАЩ публикува:
31 Август 2015 | 10:11
СТИГА НА ГОСПОДИН ВЕЛЬО НА НАКРАЯ НИ УНИЩОЖИ С ТРАНСПОРТА ПЕТРИЧ СОФИЯ ДА СЕ ВОЗИМ КАТО ВОДНИ ЖАБИ НА ТИЯ ГОРЕЩИНИ НА ТИЯ ЖЕГИ И ВСИЧКО НА ЗАЯДЛИВА ПОЧВА И ЗА ИНАТ ЧЕ ИМАХМЕ ЕДИН КОМФОРТ ЗА ПЪТУВАНЕ. ОТ РЕДОВНИТЕ ПЪТНИЦИ
Таня публикува:
31 Август 2015 | 08:08
Всякой друг ,но не и Герб.Петричани,събудете се!
алооооо 112 публикува:
30 Август 2015 | 18:09
СТИГА МУ ТОЛКО НА АЗИС ТРЕБЕ ДА ОТМОРИ ТОЗИ МАНДАТ И НЕКА ПАК СЛУША ГЮПКАТА ТОЙ ДОБРЕ ГО НАРЕДИ ТА М.....МУ РАЗКАЗА АКО ИСКАТЕ МАЧКАТА ПА ДА СТРОИ КЪДЕ КАК И КОГА СИ ИСКА ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АЗИС И ГЮПКАТА ....

Добавете Вашия коментар

TOP