Пирин Благоевград с трета победа от началото на първенството

23 Септември 2016 | 22:40
0 коментара
Спорт
Пирин Благоевград с трета победа от началото на първенството

Отборът на Пирин Благоевград постигна третата си победа от началото на първенството в Първа професионална лига. В откриващия за 8-ия кръг двубой играчите „орлетата“ се наложиха минимално над гостуващия Монтана с 1:0. Единственото попадение вкара Стилиян Николов в самото начало на второто полувреме. Успехът прати благоевградчани на 8-ата позиция с 10 точки, докато Монтана има 4 точки, които им отреждат 12-то място.

Домакините играха с три затворени сектора на стадиона заради наказание. Феновете на „орлетата“ обаче предварително си бяха устроили „барбекю-среща“ на сектор „Бадемите“ и дори пуснаха няколко димки от баира.

Началото на мача беше двуостро, като и двата отбора показаха зъби, но без особенно опасни ситуации. Гостите имаха първите две по-сеиозни опасности, но Петър Атанасов и Стивън Петков пратиха кълбото в аут.

В средата на полувремето вратарят на Пирин Красимир Костов предизвика съдбата с едно ненужно напускане на наказателното поле. Той се изстреля, за да отиграе от въздуха изритана на високо топка, ала Сандев не очакваше това и двамата си попречиха. Стражът на „орлетата“ не изчисти никак успешно, но и в опита на Петър Атанасов за параболичен изстрел от въздуха липсваше достатъчно сила.

След 30-та минута Пирин се посъбуди и овладя инициативата в двубоя. В 32-ата минута Старокин и Костов направиха хубаво двойно подаване, което позволи на бившия играч на Левски да нахлуе отдясно в пеналта. Той сви топката назад обратно за Костов, който от 8-9 метра стреля над гредата.

В 42-ата домакините изтърваха една от най-чистите си ситуации. Станислав Костов изведе по чудесен начин Дани Младенов отляво, а нападателят се стрелна към наказателното поле. Ивайло Василев опита да го пресрещне много рано и бе лесно преодолян. Точно когато голът изглеждаше неизбежен, Младенов се подхлъзна и ритна топката в аут.

Само две минути по-късно отново Младенов се оказа на повече от отлична позиция. Старокин изпрати далечно центриране към наказателното поле, а Полюткин много лесно позволи на острието на Пирин да го пребори пред вратарското поле. За късмет на гостите Младенов не нанесе чист удар по топката от воле и кълбото отлетя много далеч покрай целта.

Второто полувреме започна по най-добрия възможен начин за „орлетата“. Едва беше изминала минутка игра, когато Пирин изпълниха фаул с центриране към границата на пеналта. Там Башлиев с глава насочи топката към вътрешността на наказателното поле, където бранителите на Монтана позволиха на топката да тупне на тревата около Ндуе Муйеци. С гръб към вратата албанецът подаде към връхлитащият Стилиян Николов, който с шут през купа от тела се разписа за 1:0.

Попадението шокира гостите и грешките в играта им зачестиха още повече. Изнервената им игра логично доведе и до ситуацията в 65-ата минута, когато Полюткин беше изгонен. Муйеци получи хубав пас в предни позици. Албанецът много хубаво използва тялото си, за да остави топката да мине покрай него и да я подгони към наказателното поле. Полюткин нямаше избор освен да повали нападателя, което му костваше втори жълт картон.

Численото предимство сякаш поуспокои Пирин и това можеше да им изиграе лоша шега. Те допуснаха играта в собствената си половина и в 74-ата минута, след пряк свободен удар бяха на границата да сбъркат фатално. След изсипана топка в наказателното поле куп Красимир Костов излезе малко неразчетено и не успя да отиграе фалцираното подаване. Кълбото тупна на земята и за щастие на „орлетата“ премина встрани от десния стълб.

Пирин имаше чудесен шанс да приключи всичко малко след изтичането на редовното време, когато Башлиев атрактивно засече от въздуха центриране на Тасев след късо разигран корнер. Шутът на капитана беше много силен, но премина покрай дясната сглобка зад Василев.

Така Пирин постигна третата си победа в шампината. В 9-ия кръг „орлетата“ гостуват на Локомотив Пловдив.

Добавете Вашия коментар

TOP