Пирин без Башлиев, Дюлгеров и Благов срещу Литекс

13 Август 2015 | 18:29
0 коментара
Спорт
Пирин без Башлиев, Дюлгеров и Благов срещу Литекс

Неделчо Матушев източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Отборът на Пирин Благоевград гостува на лидера в „А” група Литекс с кадрови проблеми в защита. Заради контузии мачът пропускат титулярните бранители Александър Башлиев и Александър Дюлгеров. Контузията на Дюлгеров не е толкова сериозна, но от спортно-техническия щаб решиха да не рискуват и да го запазят за мача с Лудогорец. Трайно контузен е Димитър Благов, който ще бъде готов за игра в началото на септември.

След като пропусна последните две срещи на отбора си, в строя се завръща централният бранител на „орлетата” Емил Виячки.

Наставникът Неделчо Матушев призна на пресконференцията днес преди обяд, че цяла седмица се е опитал да вдигне психологически отбора, за да не се чувстват играчите му обречени.

„Негативната серия на отбора дава своето отражение, за това цяла седмица се опитваме да вдигнем самочувствието на футболистите. Искам да кажа, че ние сме един страхотен колектив и футболистите вярват в мен, както и аз в тях.

Ръководството на отбора е застанало твърдо зад мен. Не съм се срещал и разговарял с никой от ръководителите, защото те още след мача с Ботев ме подкрепиха.

В България сме много нетърпеливи и искаме резултати веднага. Ние сме млад отбор, положили сме основите на нещо качествено, само дето не можем да вкараме положенията си и нямаме точки”, каза още Неделчо Матушев.

Наставникът на Пирин изрази оптимизъм, че отборът му може да спечели нещо в Ловеч. Той не пожела да коментира постоянните публикации в медиите, че може да бъде заменен и още веднъж даде да се разбере, че неговата смяна въобще не е стояла на дневен ред.

Веднага след пресконференцията отборът замина за Ловеч с група от 20 футболисти.

Срещата между Литекс и Пирин е в петък от 20:00 часа. Ще го следим минута по минута в сайта Gong.bg, на живо с картина по телевизия Diema и в платформата Gong Play, както и и на честотите на Дарик радио.

Добавете Вашия коментар

TOP