Петър Попадиин, Дирекция „Инспекция по труда“: През месец март са извършени 196 проверки на предприятия, фирми и дружества

07 Май 2016 | 18:22
0 коментара
Общество
Петър Попадиин, Дирекция  Инспекция по труда : През месец март са извършени 196 проверки на предприятия, фирми и дружества

През месец март са извършени 196 проверки на предприятия, фирми и дружества. Това каза за ‘‘Фокус’’ Петър Попадиин, директор на дирекция „Инспекция по труда“.

Той уточни, че една от тях е за периодичен контрол; 36 са за дадени предписания при предишни проверки; една е за разследване по служебно прекратяване на трудовите правоотношения на фирми, които са закрити или изчезнали; 6 са заради ненавременно регистриране на трудовите договори от страна на работодателите; и за разследване по сигнали и жалби на граждани за неизплатени трудови възнаграждения са направени 22 проверки.

Попадиин добави още, че общо за периода през месец март при тези 196 проверки са констатирани 994 нарушения, като 538 от тях са по Закона за безопасни условия на труд (ЗБУТ), а 456 са за нарушения на Кодекса на труда (КТ). 

Добавете Вашия коментар

TOP