Петър Курумбашев в Благоевград: С Пакета за мобилност 2, ЕК иска да направи с автобусните превозни точно обратното на това, което направи за камионите с Мобилност 1

21 Септември 2018 | 12:34
0 коментара
Общество

С Пакета за мобилност 2, Европейската комисия (ЕК) иска да направи с автобусните превозни точно обратното на това, което направи за камионите с Мобилност 1. Това каза по време на семинар в Благоевград Петър Курумбашев, член Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Евродепутатът отбеляза, че самият той е докладчик по Пакета за зобилност 2. По думите му Европейската комисия иска да продължи либерализацията и да разреши каботажа за автобусите.


„Те са поставили една граница от 100 км, която да бъде защитена за България. Това е изключително опасно за нашия вътрешен пазар, тъй като автобусът е последната надежда на много малки населени места да стигнат до големия град. Автобусната услуга има социален характер, а не само търговски. Аз ще предложа да няма такава граница от 100 км, както и всяка държава членка да си избере по коя директива да работи, тъй като има държави, които предпочитат едната, и такива, които предпочитат другата”, коментира евродепутатът Петър Курумбашев.

Относно киберсигурността Курумбашев отбеляза, че тя вече е изключително важна.

По думите му част от държавите-членки на Европейския съюз отделят сериозно внимание на киберсигурността, а други нямат изобщо агенции, които да работят в това направление.

Той посочи, че в България има 4 такива агенции, в което няма нищо лошо и коментира още, че много държави имат собствени агенции, които са обединили целия този ресурс.

Според него и в България трябва да бъде така и тази структура да бъде подчинена на министър-председателя.

Добавете Вашия коментар

TOP