Петричкото село Яворница скочи срещу депутата от ВМРО Стоян Божинов

22 Май 2020 | 20:58
2 коментара
Общество

Петричкото село Яворница скочи срещу депутата от ВМРО Стоян Божинов.

Причината - предписание на РДНСК за премахване на канализация в махала в селото по подаден сигнал от петричкия депутат.

Кмета и живущите в село Яворница остро скочиха срещу него, обвинявайки го в неспазване на дадено предизборно обещание.

"Вместо да решаваме проблеми, ние създаваме такива", коментира кметът на селото Стефан Вангелов и добави:

"За съжаление подобна ситуация, откакто аз съм кмет на селото не се е случвала. Жалко е, че инициатор на инициативата е петричкият депутат Стоян Божинов. Проблемът се стовари на празника на селото - 24 май, за което целия квартал тука за премахване на канализацията трябва да му "благодари". В 21 век да затваряме канализация, не е най - добрия вариант, Той като депутат, и ние като кметове на тези отрудени хора е добре да се опитваме нещо повече да направиме, а не това което е направено да го разрушаваме.Не това е начина да решим проблема със жалби, оплаквания ипоказване на сила от по - висока инстанция", коментира Стефан Вангелов.

По думите му решение на проблема обаче все пак има:

" Има решение и аз съжалявам, че чрез медиите трябва да си говорим с въпросния депутат. Аз преди седмица му звънях, но той не отговори на моето позвъняване. Преди изборите имахме уверението му, че ще помага твърдо на селото, но ето какво стана", заключи кметът на Яворница Стефан Вангелов.

Ако все пак до разрушаване на канализацията се стигне потърпевши ще бъдат поне 20 семейства от селото.Те казват, че ако наистина има проблем със съоръжението трабва да се работи по отстраняването му, а не веднага да се руши.

а
 

Петричкото село Яворница скочи срещу депутата от ВМРО Стоян Божинов.

Добавени коментари

честит празник публикува:
22 Май 2020 | 21:49
БОЖИНОВ ТОВА Е ПОДАРЪК НА ЯВОРНИЦА ЗА ПРАЗНИКА 24 МАЙ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ГОСПОДИН ДЕПУТАТ БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДАРЪКА И ЗАПОМНИ ТУК В ЯВОРНИЦА ВЕЧЕ НЕСТЪПВАЙ ЗА ИЗБОРИТЕ ТИ БЕШЕ ДО ТУК
стояне стояне изложисе публикува:
22 Май 2020 | 21:45
стояне изложисе как може стояне вместо да помогнеш да се узакони ти пускаш сигнал срещу хората в селото стояне така ли обещаваше преди изборите още повече канализацията е от време оно и има търпимост не те е срам изложисе тоя път

Добавете Вашия коментар

TOP