Пенев призова треньорите: Да гледат качествата, не кой на кого е приятел

13 Август 2015 | 10:52
0 коментара
Спорт
Пенев призова треньорите: Да гледат качествата, не кой на кого е приятел
Легендата на българския футбол Димитър Пенев коментира проблемите на родните клубове и посочи причините за липсата на ярки звезди по терените в България.
 
Архитектът на успехите на Мондиала в САЩ посъветва по-младите си колеги да разчитат на юноши и да им имат повече доверие, като заедно с това наблягат на по-сериозна работа с играчите в ранните години от кариерата им.
 
"В последните 15 години много хора искат да постигнат резултати много бързо, някои се опитват да го направят с познанства и приятелства. Трябва да се гледат качествата на футболистите, а не на кого са приятели. Треньорите не разполагат и с време, тъй като редом с треньорските школи, имат и друг бизнес.
Младите таланти си личат на 14 години, а на 16-17 вече се оформят като футболисти. За това трябва да се работи с тях психологически, да бъдат успокоявани", заяви Пенев в интервю за "7 дни спорт".
 
Стратега каза още, че въпросът с броя на чужденците в родните тимове не е толкова важен, тъй като, ако има качествени родни играчи, треньорите ще предпочитат тях, а не чужденците.
 

"Нали и ние искаме наши футболисти да играят зад граница. Трябва да се работи с младите 2-3 години, а не да се оправдаваме - Пуснах го, ама той не оправда очакванията. Отделно, чужденците трябва да са с една класа над нашите титуляри. А те идват по-слаби от резервите и ги чакаме да се оправят", заяви Пенев./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP