Пазара в Благоевград с хладилни витрини

17 Юни 2019 | 10:01
0 коментара
Общество

Договарят хладилни витрини за търговците на закритото тържище в Благоевград.

В процедура е проучване за максимално изгодни финансови параметри за специализираното оборудване. „Търсим втора ръка, за да не е мащабна инвестицията, идеята е да не се отрази драстично и на наемната цена, която се формира за търговците“, обясни директора на „Пазари“ ЕООД Юри Воев. Хладилните витрини са за търговците на хранителни продукти, основно ще се подобрят условията на търговците на мляко и млечни продукти.

Това е следваща стъпка след преместването им от открито на закритото тържище. Както е известно, от 1-ви юни прибраха от пазара жените с млякото и кашкавала. Производители и търговци от района на Якоруда вече са на маси в горния край на закрития пазар.

В началото е имало несъгласие, предимно заради навиците им, признава и шефът на пазарите, но преместването им е в интерес на сигурността, спокойствието и здравето и на търговци, и на купувачи.

Агенцията по храните е безкомпромисна, че търговията с хранителни продукти може да е единствено на закрито. Иначе оскъпяване на наемната цена за търговците няма.

И навън, и на закрития пазар плащат на квадратен метър търговска площ по 4,20 лева. С оборудването с хладилни витрини вероятно наемът ще се актуализира, но цената ще бъде консенсусна.Agencia.bg'

Добавете Вашия коментар

TOP