„Говоря като човек, който добре познава Симеон Христов, когото защитавам, иначе не бих се загърбил с тази задача. Той е доста спокоен, майстор е на бойните изкуства, каратисти, но познавайки го като спокоен, уравновесен човек, бяха учуден, че се е забъркал”, това коментира адвокат Павел Чернев в „Здравей, България” по НоваТВ.

Вчера Христов, който е криминално проявен, преби с друг шофьор трети човек. Последният с неправилна маневра причини катастрофа на кръстовище на столичния булевард „Черни връх”.

„Важно е да се каже, че жена му е почти осакатена – китката ѝ е раздробена, лакетната става също има счупване. Това не е поредният случай на мутри биячи. Близката на единия е пострадала, той е бил в силен афект и трудно възстановява събитието”, обясни Чернев агресивната реакция на клиента си.

Той сподели, че не вижда „нищо ужасно” в това, че Симеон Христов е бил разследван за нанасяне на средна телесна повреда. Чернев допълни, че нанесените телесни повреди на жертвата на побоя „не са толкова тежки”. 

По неговите думи в момента Христов се занимава с частен бизнес в строителството, като „млад предприемач”.

„Сбивания след катастрофи е имало, откакто има катастрофи. Защо някой произвежда от елементарни пътни инциденти хипер новини ми е много интересно. Това е болен медиен интерес”, заяви адвокатът. 

Симеон Христов е задържан за 24 часа и тъй като е криминално проявен, ще му бъде искана мярка за постоянно задържане от прокуратурата.