Патронен празник събира миряни край новопостроена църква в Коларово

04 Юли 2018 | 13:51
0 коментара
Култура

Патронният празник на църквата „Св. Великомъченица Неделя“ в село Коларово ще събере миряни от община Петрич тази събота.

Енорийският свещеник - отец Павел Милушев, ще освети традиционния курбан, с който ще бъдат почерпени поклонниците. Издигаща се сред вековни кестени и явори, църквата „Св. Великомъченица Неделя“ е окончателно завършена през 2012 година, но все още не е осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Осветена е само църковната камбана, храмът все още не е изографисан изцяло. Тази година митрополит Серафим ще направи освещаването, защото се навършват и 70 години от убийството на митрополит Борис Неврокопски, който намира смъртта си на 8 ноември 1948 година след отслужена от него света литургия в храма „Свети Димитър” в Коларово. Убит е от низвергнатия свещеник Илия Стаменов.

Жители на Коларово са дарили земята за вдигането на църквата „Света Великовъченица Неделя”, а за строежа с пари, строителни материали и труд се включват хора от цялото село, фирми от община Петрич и Дирекцията по вероизповеданията към МС.

Добавете Вашия коментар

TOP