Парламентът освободи Карина Караиванова от председателския пост в КФН

21 Февруари 2019 | 12:12
0 коментара
Политика

Без дебат парламентът гласува оставката на Карина Караиванова, с което я освободи от поста на председател на Комисията по финансов надзор (КФН), съобщава БГНЕС.

От 1 март 2019 г. Караиванова се присъединява към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), което стана и причина да се оттегли от ръководството на Комисията. Номинацията й за представител на България в Съвета на директорите на банката бе направена от Министерския съвет.

На парламентарното заседание в четвъртък депутатите одобриха и процедурни правила за избор на наследник на Караиванова в КФН.

Съгласно тях предложенията могат да се правят от народни представители или парламентарни групи в 7-дневен срок, който започва да тече от днес. 12 дни преди изслушването на кандидатите в КФН всички документи ще бъдат публично оповестени на интернет страницата на Народното събрание.

Окончателният избор ще се осъществи в пленарна зала, а за одобрен ще се счита онзи кандидат, който получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. 

Добавете Вашия коментар

TOP