Паркът за танцуващи мечки край Белица отвори врати за посетители с две все още спящи мечки

04 Април 2019 | 14:49
0 коментара
Любопитно

Съвсем не на шега, точно на 1 април, Паркът за танцуващи мечки край Белица отново отвори врати за посетителите, които бяха посрещнати с приятни изненади.

„Тъй като, този ден се свързва с Деня на шегата и лъжата, решихме да организираме за първите посетители интересна беседа на тема: „Митовете за кафявите мечки“, на която поднесохме любопитни и малко известни факти за кафявата мечка“ – съобщи за Радио Благоевград Величка Тричкова, екскурзовод и отговаряща за връзките с обществеността в мечото селище. Тя коментира и факта, че въпреки очакванията, все още две от мечките спят зимен сън, докато останалите 23, са се събудили още през месец март.

„Все още спящите мечки са Светла и Йета, които очаквахме да се събудят преди началото на сезона. Предполагаме, че това не се случи, поради няколко причини- едната е, че при нас времето все още не е толкова топло, доскоро дори имаше и сняг, освен това мечката Йета, легна по-късно от другите мечки, което е още една причина, за да спи все още зимен сън“ – коментира Величка Тричкова. Тя прогнозира, че скоро и тези мечки трябва да излязат от зимната си летаргия. Иначе, останалите обитатели на Парка за танцуващи мечки се чувстват добре, вече се захранват със зеленолистни зеленчуци и плодове.

„Главната ни цел и през новия сезон е да предлагаме на посетителите, освен разходка с гид и любопитна информация за мечките и за Парка, поднесена под форма на занимателни игри, беседи и други интерактивни инициативи“ – категорична е Величка Тричкова.

Работното време, в което посетителите могат да посетят мечото селище край Белица в момента е, от 12.00 до 18 ч., като през летните месеци, то ще бъде удължено./bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP