Папа Франциск се обяви срещу социалното неравенство

19 Ноември 2018 | 08:40
1 коментара
Общество

 Папа Франциск се обяви срещу социалното неравенство и призова богатите да чуят гласа на тези в нужда.

Светият отец отбеляза Световния ден на бедните във Ватикана. Понтифът отслужи традиционната меса в базиликата „Свети Петър”, на която присъстваха около 6000 бедни.

„Викът на бедните всеки ден става по-силен, но се чува все по-малко, задушен от силата на имащите, които са малко, но стават все по-богати”, заяви папата малко преди традиционния обяд, който даде за 1500 изпаднали в беда хора и техни близки.

Папата сподели с тях храната – лазаня, картофено пюре и тирамису, която бе поднесена в огромната зала „Папа Павел Шести“, разположена в непосредствена близост до базиликата, и която обикновено се използва за аудиенции и конференции. Ватиканът предостави и безплатни лекарски прегледи на нуждаещите се. Миналата година над 600 души получиха медицински грижи – инициатива, предложена от самия папа. /АФП

 

Добавени коментари

Съвет публикува:
19 Ноември 2018 | 23:03
Най-добре е Понтифът да извика Бойко,да го погали по главата и да го посъветва по-малко да лъже поданиците си и да чуе гласът на по-бедните от него.Да замрази поне,ако не намали заплатите на властта.Не може на най-бедните по 40 лв. коледни, а на министри и депутати по 10000.

Добавете Вашия коментар

TOP