Паника в Благоевград след рядко, но много опасно явление! Мъж засне кълбовидна мълния в небето над града по време на буря

09 Август 2020 | 11:32
3 коментара
Любопитно

Невероятно рядко, но в същото време много опасно явление се е наблюдавало в Благоевград. Това става ясно от снимка, публикувана в социалните мрежи. Става въпрос за кълбовидна мълния. Тя е заснета в небето над града по време на буря.

„Кълбовидна мълния бе заснета тази вечер в небето над Благоевград по време на гръмотевичната буря. Според данни на автора, кълбото е стояло макс около 1 минута в небето, движейки се хоризонтално, а след това е избухнало. Явлението е изключително рядко!

Кълбовидната мълния е вид мълния с все още неизяснена същност, най-вероятно атмосферно явление, свързано с електричество. Представлява светещ, обикновено сферичен обект, чийто размер варира от няколко милиметра до няколко метра. Обикновено се наблюдава по време на буря, но за разлика от обикновената мълния (светкавицата), кълбовидната мълния може да съществува в продължение на много по-дълго време – от няколко секунди до 2-3 часа, пише блиц. В много редки случаи се появява и при хубаво време. Цветът на мълнията може да е всякакъв, като най-често е червен, оранжев, или жълт. Понякога може да си изменя и цвета и размера. Основните трудности при изучаване на това явление са липсата на техника, с която то да се възпроизведе в лабораторни условия. При отсъствие на възпроизводими експериментални данни, цялата информация се основава на разкази на очевидци или в редки случаи на фотоматериали.

Добавени коментари

Норберт Винер публикува:
10 Август 2020 | 07:00
Избухнало е на баба му хвърчилото!
Ха Ха публикува:
09 Август 2020 | 20:05
ЧЕРВЕНА ЛУНА, каква мълния те мъчи...И аз я снимах, ако искаш да ти я изпратя..
FAKE публикува:
09 Август 2020 | 12:05
FAKE NEWS

Добавете Вашия коментар

TOP