От днес! Започва приемът на документи за настаняване на ученици в общежитията на ЕГ и ПМГ в Благоевград

16 Юли 2019 | 09:54
0 коментара
Общество

От днес стартира кампанията за подаване на документи за настаняване на ученици в общежитията на Езикова гимназия и Природо-математическа гимназия в Благоевград.

Документи се приемат в сградата на Спортен интернат – Благоевград , стаи 2А и 2Б, с адрес ул. „Иван Михайлов“ №51, сутрин от 8.30 до 12.30 часа и след обяд от 13.30 до 15.30 часа.

Комплектът следва да съдържа заявление, справки за доходите на родителите за последните шест месеца / I – VI / 2019 год., декларация по образец за имотното състояние и броя на членовете на семейството. Крайният срок за подаване на документите е 30 юли 2019 година. Списъкът с приетите ученици ще бъде обявен на 9 август 2019г., като ще бъде поставен на видно място в Общежитията.

При разглеждане на документите, ще бъдат взети предвид и установените социални критерии. С предимство се ползват деца сираци, деца с един родител, деца с родители в неравностойно положение. Миналата година в общежитията на ЕГ И ПМГ бяха настанени 128 ученици.

В момента има 14 освободени места от ученици, завършили средното си образование. Заради очаквания голям интерес към услугата, Община Благоевград има готовност за обособяване на нови стаи.

Добавете Вашия коментар

TOP