Остър сблъсък между фенове и протестъри за съдбата на ДЮШ на ФК “Пирин” - Благоевград

03 Юли 2020 | 06:37
1 коментара
Спорт

Фенове се конфронтираха с говорителката на протестърите Мария Данчова вчера на срещата в зала „Яворов“ между родители на деца, освободени от школата на „Пирин“, с шефовете на клуба.

Срещата инициира кметът Румен Томов, а на позивната му откликнаха двайсетина родители и още толкова редови запалянковци. Ултрасите се изнервиха от опитите на Данчова да влезе в словесно пререкание с директора на ДЮШ Радостин Александров, задавайки му въпроси от рода къде е роден в София или Костинброд, кой му е разрешил да става треньор на 17 г., знае ли какво мислят хората от предишните му клубове.

В хода на срещата все пак се стигна до същината на проблема – липсата на критерии при избора на юношите, които са отстранени, и начина, по който им е било съобщено – по телефона. За първи път силният човек във ФК „Пирин“ Ива Дацева-Уорън застана лице в лице с протестърите и аргументирано изложи позицията си по горещия казус. Клубната шефка увери присъстващите, че децата им са били свободени от елитната академия на „Пирин“ поради прекомерно големия брой играчи в тях, но за тях ще бъдат сформирани още две допълнителни групи, където да продължат да практикуват любимата игра.

„Елитен футбол не се прави с 35 футболисти в един отбор, а от 20. Колкото до обвиненията, че децата на Благоевград са изместени от юноши от други места, това не отговаря на истината. От 400 деца в школата 93 процента са от Благоевград и региона“, заяви Ива Уорън и поднесе извиненията си на родителите за начина, по който са били уведомени техните деца за освобождаването им.

„Това повече няма да се повтори“, категорична бе Уорън и направи още едно съществено уточнение. „От месец април миналата година не сме получили нито стотинка общински пари и не сме в тежест на данъкоплатците. Затова и детско-юношеската школа отсега нататък преминава изцяло към частното дружество“, поясни тя.

Добавени коментари

Само Пирин публикува:
03 Юли 2020 | 11:55
Докога ще се дава медийно внимание и поле за изява на някакви психичноболни, кресливи, вресливи патки. Още на 10 мин Ива каза, че ще се направят допълнителни групи за отстранените деца, но тази Мария не спря да се заяжда, да обижда и да прави нападки към ръководството цели 3 часа. Айде личният лекар на тази да й изпише някакви подходящи хапчета или да я насочи към някой компетентен психиатър.

Добавете Вашия коментар

TOP