Оставиха за постоянно в ареста баретата от благоевградското село Селище Красимир Пешовски, поискал 11 000 лв. откуп за краден джип

22 Април 2019 | 06:48
0 коментара
Криминално

Баретата Красимир Пешовски, който беше арестуван за искане на 11 000 лв. откуп, за да върне откраднат джип на собственичката му, е от благоевградското село Селище. Жители на селото потвърдиха новината и коментираха, че е популярен с прякора Красо Муто.  

Вчера се разбра, че Пешовски остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”.

Съдът взе това решение, защото прецени, че има достатъчно доказателства за извършване на престъплението, за което е обвинен.

В залата стана ясно, че той е преговарял за откупа на джипа с Галина Томова. Правел го е от специален телефон със СИМ карта, която не е била негова. Също така е искал срещите да бъдат на четири очи между двамата. Трябвало е парите да му бъдат донесени в плик, а след това да бъдат обменени в най-близкото чейндж бюро. Баретата е поискал 11 хил. лв., Томова е успяла да събере 2000 лв., занесла му ги на среща в столично заведение. Арестът на Красимир Пешовски е станал в момента на предаването на парите.

Пред съда командосът заяви, че е бил набеден и не е докосвал сумата, както се твърди от прокуратурата. Пешовски е началник-сектор в отряда за борба с тероризма. Живеел е в общежитието на баретите.

Припомняме, че след като на 11 април бил откраднат джипът „Мерцедес“ на млада жена, която познавала Пешовски, тя решила да поиска помощ от него. Той се съгласил да съдейства за откриване и връщане на возилото, но по думите на собственичката поискал откуп от 11 000 лв. Двамата се разбрали да се видят и тя да му даде пари в четвъртък около 12 ч. в кафене до СУ. Преди това обаче тя отишла в столичната полиция и заявила, че й искат откуп.

„Колегите са направили съответната подготовка да контролират срещата. Направен е констативен протокол, описани са парите. Знаело се е мястото на срещата, колегите са водили скрито наблюдение“, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По време на срещата в кафенето баретата обяснил на собственичката подробности от интериора на джипа, за да се убеди тя, че това е точно нейното возило. Посочил, че вътре има и детско столче, разказаха запознати. Тя му дала единствените пари, които успяла да събере – 2000 лв., а в този момент Пешовски бил закопчан.

„След като е арестуван, се оказало, че е служител на СОБТ. Незабавно е уведомен следовател, аз уведомих министъра на вътрешните работи и се започна процедурата. По-късно ние извикахме командира на СОБТ в министерството, тъй като такава е процедурата. Започваме и наша вътрешна проверка“, обяви още Иванов.

Барети от СОБТ споделят, че той е един от най-дългогодишните кадри в отряда. Постъпил в него още след казармата. Участвал е в почти всички знакови и големи операции срещу опасни бандити у нас през последните 25 години. Командоси разказват, че той няма нито съпруга, нито жилище, а живеел в общежитието на СОБТ.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP