Орлето В. Стойков дебютира с 4 гола за новака в пиринската бундеслига Падеш

26 Септември 2019 | 11:37
0 коментара
Спорт

Бившият футболист на „Пирин“ Веселин Стойков вкара 4 гола при дебюта си за петодивизионния „Спортист-Падеш“, който спечели с 5:1 навън над „Локомотив“ /Дамяница/. Така орлето помогна на гостите от благоевградското село да грабнат първата си победа в зона „Струма 1“ на пиринската бундеслига. 33-годишният нападател откри в 21-та мин., а с попадения в 27-та и 34-та мин. оформи хеттрик и практически уби интригата в мача.

Домакините събраха сили да намалят чрез Александър Николов в 69-та мин., но капитанът на аржентинците Благовест Стоицов /80/ и отново В. Стойков /86/ подчертаха надмощието на водения от наставника Кирил Цацов тим.

За В. Стойков това бе първо появяване в официален двубой на голям терен след 3 г. пауза. За последно той носеше екипа на „Вихрен“ в Югозападна Трета лига, а след отказването си работи в семейната автокъща в Благоевград. Междувременно Спортно-техническата комисия към Областния съвет на БФС – Благоевград глоби „Долно Осеново“ с 200 лева за използване на нередовен състезател в гостуването на „Еделвайс-Цветанов“ /Поленица/ от І кръг.

Полученият резултат от 2:4 бе анулиран, а вместо него е присъдена служебна победа на домакините с 3:0./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP