Опасно горещ петък! Какво време ни очаква през уикенда?

31 юли 2020 | 00:01
0 коментара
Опасно горещ петък! Какво време ни очаква през уикенда?

В седем области в страната е обявен оранжев, а за останалите – жълт код за високи температури за петък, 31 юли, сочи справка в сайта на НИМХ. Очаква се много горещо време.

Оранжевият код е в сила за областите

Хасково, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол, в които максималните температури ще са 38-40 градуса, и Бургас и Варна, където температурите във вътрешността на областите ще достигнат 38- 40 градуса, а по крайбрежието – 34 -36 градуса.

Във всички останали области в страната, за които е обявен жълт код, се очакват максимални температури над 37 градуса по Целзий.

В петък

ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури между 35 и 40 градуса. Ще се появи слаб северозападен вятър, а привечер облачността ще се увеличи и до полунощ на изолирани места в Западна и Северна България ще превали и прегърми.

Над Черноморието

ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 30 и 34 градуса. Температурата на морската на вода ще бъде около 27 градуса., а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините

ще бъде слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. След обяд ще се развие купеста облачност и вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра – около 20 градуса.

В събота

със слаб вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще прониква относително по-хладен въздух. Ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност, на отделни места, главно в източната половина от страната и планините ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

В неделя

ще има променлива облачност, все още на отделни места е възможно да превали за кратко. Температурите ще са с още градус-два по-ниски.


Добавете Вашия коментар!