Опашки се извиха пред големите търговски вериги, властите зоват да не се презапасяваме

14 Март 2020 | 12:49
0 коментара
Бизнес

Опашки се извиха пред големите търговски вериги от рано сутринта.

Хората чакат отвън да дойде техния ред, за да влязат и да пазаруват хранителни продукти.

Социалната мрежа Facebook беше залята от снимки на препълнени магазини и чакащи на опашки хора. Както и от фотоси на празни щандове.

От коментарите става ясно, че реакциите на хората са разнопосочни. Някои призовават да не се презапасяваме, а други казват, че може да се помогне с тези пари, които ще бъдат похарчени, на нуждаещите се. Ето и мнението на гражданите:

„Като имате толкова пари за излишни и ненужни харчове, помогнете поне малко на крайно крайно нуждаещите се!“

„На това се казва паника!“

„Какво разправяха за струпването на хора на едно място?! Това е! Човек ще каже, че няма да има продукт в магазина следващите година и половина, предстои вулканично изригване, земетресение или нечувана буря…“

Някои хора обясняват, че причината за опашките е, че в магазините се пускат по не повече от петима души едновременно, за да няма струпване на хора на едно място.
Същата беше ситуацията и вчера въпреки призивите на властите да не се презапасяваме.

И държавата, и производителите обявиха, че има достатъчно храна и няма смисъл българите да дават средства за продукти, които след това ще изхвърлят.

Министърът на земеделието Десислава Танева призова за спокойствие. Същото направиха и от браншовите организации. Те обявиха, че има достатъчно храна, за да бъде изхранен българският народ за минимум 2 години напред.

„Всяко презапасяване ще доведе до отражение на семейния бюджет и изхвърляне на храна. Това е безсмислено!“, обяви министър Танева.

Малко по-късно призив да не се презапасяваме отправи и премиерът Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание.

Добавете Вашия коментар

TOP