Официалната позиция на социалистите в Петрич: Съмняваме се в лоялността на Д. Атанасов, не му вярваме, не го искаме сред нас

24 Април 2018 | 07:11
0 коментара
Политика

„Няма да подкрепим предложението за приемане на Димитър Атанасов сред нас, защото всички ние нямаме нужното доверие, и се съмняваме в неговата лоялност и безпристрастност… Ето защо не го искаме сред нас“. Това се казва в позицията на Общински съвет на БСП – Петрич, приета в петък на разширеното заседание на Общински съвет на столетницата съвместно със секретарите на основни партийни организации с една единствена точка – обединението с АБВ. Приетата декларация днес на пресконференция в Червената къща в Петрич огласи председателят на общинската структура Йорданка Атанасова в присъствието на заместник председателя Димитър Малев.

"БСП – Петрич не е против редовите членове на АБВ, а напротив. Когато Димитър Атанасов говори за състоянието, което като председател е оставил петричката партийна организация, ще му припомня само, че на местните избори през 2007 година, когато е оглавявал БСП – Петрич, при отсъствие на политическа партия АБВ, той е постигнал резултат 1035 гласа. През 2015 година постигнахме 965 гласа, резултат, с който не се гордеем, и заради който тогавашното ръководство си подаде оставката. Но тази разлика е под 100 гласа.

Няма кой да приеме молбата на Атанасов в БСП – Петрич. А процесът с приемането на другите членове на АБВ започна още след местни избори 2015, когато всъщност се разбра, че структура на АБВ в общината няма. Право на Димитър Атанасов е да кандидатства за приемане в която общинска организация поиска. Само не в петричката“, заяви Атанасова.

„Винаги сме се надявали, че честните привърженици на БСП, които до сега са симпатизирали на Георги Първанов, дълбоко в себе си ще си дадат сметка до какво доведоха действията на Атанасов в труден за партията момент, и изразявахме увереност в правилната им политическа преценка. Е, това се случи, и ние сме готови да работим с още по-голяма енергия за БСП. Не можем да кажем същото обаче за Димитър Атанасов – човек, преминал през няколко партии, опустошавайки всичко след себе си, човек, за когото винаги най-важни са били вътрешно-партийните дразги и интриги, а не реализирането на леви идеи. Позволете ни да го познаваме по-добре, и ясно и категорично да заявим позицията си….

Кой може да ни гарантира, че утре при несъгласие с някои от вземаните тук решения, той няма отново да излезе и работи против всички нас, и няма отново да се опита да дискредитира местната ни структура“, се казва в позицията на ОбС на БСП – Петрич, която Йорданка Атанасова прочете. Тя е подписана единодушно от всички присъстващи на разширеното заседание. Атанасова показа и подписите на всички, които единодушно са против приемането на Димитър Атанасов.

На въпрос как местната структура ще реагира, ако националното ръководство на БСП се опита да наложи приемането на Димитър Атанасов като член на БСП, Димитър Малев отговори: „Има устав, по който работи партията, така че няма как да ни задължат. Ако има реакция от страна на националното ръководство, тогава ще излезем с позиция“.

Според Йорданка Атанасова, никой няма право да се меси в работата на общинската организация.Струма24

Добавете Вашия коментар

TOP