Офертите за Нова година удариха удариха 2 бона за три нощувки, Банско заля туристите с разнородни предложения

20 Ноември 2018 | 16:18
0 коментара
Бизнес

Въпросът къде ще прекараме Нова година виси над всички нас с пълна сила. 

По-предвидливите са си направили плановете и резервациите отрано, но други се сещат чак след като времето рязко захладня. За техен късмет, изгодни оферти все още има, но с всеки изминал ден те ставта все по-малко и по-неизгодни. 

Не е изненада за никой, че екскурзия в Сърбия или Македония, та дори и в Египет, може да ви излезе колкото два или три дни във Велинград или Пампорово, съобщава „Трафик нюз“. 

Родните тур оператори и собственици на хотели понякога съвсем се оливат в описанието на пет звездния лукс и увеличават цената на „удоволствието“ да се потопиш в него до колосална сума. В крайна сметка за всеки влак си има пътници, колкото и да се изненадваме от надутите цени, очевидно има хора, които да ги платят, а други само цъкат с език отстрани. 

Въпреки всички възмущения, сценарият се повтаря всяка година. Сумата от 1500 лева за двама с включена храна в четири звезден хотел във Велинград за едни може да е напълно приемлива, а за други това се равнява на доходите им за две месеца. 

Велинград, Пампорово и Банско остават първенци с най-много предложения, а след тях стоят курортите по Черноморието, които също бълват празнични оферти.

Водещият ни зимен курорт Банско отбеляза истински пик в заетостта по Коледа и Нова година, сочи пък справка на Pirinsko.com

В иначе малкия пирински град се стичат хиляди туристи от всички краища на света.

Освен българите, които си остават основния контингент, по празниците е пълно с гърци, македонци, англичани и дори араби.
 

„За първа година отбелязваме сериозен ръст от туристи от арабските страни – Саудитска Арабия, Йордания, Кувейт и Катар“,заяви мениджър на един от най-престижните петзвездни хотели в Банско.

Новата таргет група се възползва предимно от СПА центровете в престижните хотели и се забавлява с разходка из града и настроенията му.

Базата е почти заета, а същото се очаква и по Нова година. Ски съоръженията и десковете за екипи също работят „без откат“. В центъра на града фонтаните пръскат настроение, благодарение и на хубавото време,  а тези които не карат ски – запълват механите и заведенията.

Добавете Вашия коментар

TOP