ОД на МВР - Перник с нов директор

17 Юли 2017 | 08:50
0 коментара
Общество

Нов директор от днес ще има ОД МВР в Перник. Временно изпълняващият длъжността ст. комисар Иван Зеленков в петък със заповед на министър Валентин Радев е освободен и върнат на предишния си пост началник на Второ Районно управление на миньорския град. Гл. комисар Димитър Попов, досегашен началник сектор  „Противодействие на криминалната престъпност“ в Трето РУ на МВР  София е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи за директор на ОД МВР Перник, съобщава „Струма“.

Ст. Комисар Иван  Зеленков  оглави дирекцията след като през февруари т.г. бе отстранен от поста ст. Комисар Валентин Бучински, а по-късно уволнен дисциплинарно от служебния министър. След заповедта за дисциплинарното уволнение Бучински захвърли демонстративно отличията си пред сградата на вътрешното министерство.

По-късно Бучински обжалва заповедта за уволнение, а новият министър Валентин Радев оттегли административния акт, с който е уволнен директорът на пернишката полиция, с което делото бе прекратено. По силата на Закона той е върнат на поста, от който е уволнен. Бучински е пристигнал в ОД МВР в петък, за да заеме мястото на директор, но е останал само един ден. Още тогава е подал рапорт за освобождаване. Говори се, че ще отиде на работа в ГД „Митници“, където шеф е ексглавният секретар Георги Костов.

Дали ще има и други рокади в пернишката дирекция за сега не е ясно. Вероятно новият директор ще си подбере екип, с който да работи.

Добавете Вашия коментар

TOP