Очаквано! Русия изгони двама български дипломати

13 Октомври 2020 | 07:12
0 коментара
Политика

Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата в отговор на решението на София да изгони от страната двама служители на руската търговска мисия, предава TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

 

Съответното става ясно от съобщение на Министерството на външните работи на Руската федерация.

"На 12 октомври посланикът на България Атанас Кръстин бе поканен в МВнР на Русия, където му бе връчена нота за обявяване на двама служители на посолството в България в Москва за персона нон грата", уточниха от външнополитическото ведомство в Москва, като допълниха, че стъпката е "ответна огледална мярка".

По-рано България изгони двама руски дипломати от страната по подозрение в шпионаж. На свой ред от руското посолство в София съобщиха, че България е експулсирала от страната двама служители на руската търговска мисия, без да са предоставени доказателства, потвърждаващи изпълнението на дейности, несъвместими с техния статус.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова изрази съжаление за експулсирането на дипломатите, нарече обвиненията „измислени" и обяви, че Москва ще предприеме ответни мерки.

Добавете Вашия коментар

TOP